Indland

Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København

Knap seks ud af ti svarer i ny undersøgelse, at de frygter for terror i Danmark. Stort fokus har skabt frygt.

Knap seks ud af ti danskere forventer et nyt terrorangreb i Danmark inden for det næste år. GUNVALD SEBASTIAN BUUR

Et år efter angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København er danskernes terrorfrygt stadig til at få øje på.

Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har udført for Politiken og TV 2. Her svarer knap seks ud af ti danskere, at de forventer et nyt terrorangreb i Danmark inden for det næste år.

Det skriver Politiken.

Det er omtrent samme niveau, som da Megafon lavede den samme undersøgelse for et år siden kort efter angrebet, og det overrasker ikke psykolog Keld Molin, der har specialiseret sig i de psykologiske konsekvenser af terror.

- Der har været meget fokus på terror efter angrebet, og samtidig sker der en masse ting omkring os - krigen i Syrien, Islamisk Stat og flygtningestrømmen - som medfører generel utryghed. De ting hænger sammen i folks bevidsthed, siger han til Politiken.

I undersøgelsen svarer 12 procent, at de har ændret adfærd og er blevet mere påpasselige i det offentlige rum. Og det er en lav andel, mener en række psykologer, som Politiken har talt med om frygten.

- Frygten spiller på nogle punkter ind i vores hverdag, men når det kommer til stykket, går vi jo stadig til fodboldkampe, koncerter og kører lige så meget i tog, siger Henrik Lyng, krisepsykolog ved Center for Beredskabspsykologi, til Politiken.

Frygten for terrortruslen risikerer at betyde, at danskerne accepterer flere indgreb i retssikkerheden, siger Torben Bechmann Jensen, lektor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, til Politiken.

Se også Jyllands-Postens store serie i 10 kapitler om terrorangrebet i København - et år efter. En række nøglepersoner, der var helt tæt på begivenhederne, fortæller i dybden om deres oplevelser, og alt det der fulgte efter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her