Indland

Yahya Hassans advokat langer ud efter politiet

Efter gårsdagens anholdelse retter den unge digters advokat nu skarp kritik mod Østjyllands Politi.

Tirsdag blev Yahya Hassan anholdt i Aarhus for at køre bil i narkopåvirket tilstand. Foto: Simon Fals/Polfoto

Tirsdag blev den 20-årige digter Yahya Hassan anholdt i Aarhus af Østjyllands Politi for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Under et live-interview på TV 2 samme aften langede digteren ud efter Østjyllands Politi. Ifølge Yahya Hassan havde politiet nemlig udsat ham for unødig vold og chikane.

»Det er ikke, fordi jeg skal blive patetisk og blufærdig her og tage tøjet af, men jeg har da her på hånden blod, der tydeligt kan ses, at jeg også den her gang har fået en omgang med kniplen og peberspray. Jeg har fået hele turen, og jeg har siddet i isolation siden kl. 11.30 i formiddag for ingenting,« fortalte han under live-interviewet til TV 2, inden han pludselig valgte at udvandre fra interviewet til studieværtens overraskelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Også Yahya Hassans advokat, Claus Bonnez, retter nu kritik mod Østjyllands Politi. Efter gårsdagens anholdelse har han bedt Den Uafhængige Politikreds (DUP) undersøge, hvorvidt Østjyllands Politi generelt chikanerer Yahya Hassan.

»Yahya har påpeget, at enkelte betjente ved Østjyllands Politi generer ham. Hans sag er interessant, fordi der trods alt har været tre til fire tilfælde, hvor det er meget små handlinger fra hans side, der har begrundet, at politiet har foretaget tilbageholdelse af ham. Vi har også klager, der går på, at politiet har brugt unødig brutalitet eller vold over for ham,« siger Claus Bonnez og forklarer, at »de meget små handlinger« bl.a. indbefatter råberi på et værtshus.

Avis: Yahya Hassan anholdt for narkokørsel

Ifølge Claus Bonnez benytter Østjyllands Politi generelt retten til at ransage borgere mere end andre kredse. Og det får advokaten til at undre sig.

»Det er bare påfaldende, at en bestemt politikreds gør det meget. Yahya kommer rigtig meget over hele landet, så han er et meget interessant tilfælde. Hvis hans adfærd var så kriminel, som Østjyllands Politi siger, at den er i Østjylland, så undrer jeg mig over, hvorfor han ikke opfører sig sådan i andre politikredse,« siger advokaten og påpeger, at han tidligere har modtaget lignende klager fra andre personer i samme politikreds.

»Dér er det jo, at jeg lige spidser ørerne lidt, ikke?,« siger Claus Bonnez.

Nationalpartiet har ekskluderet Yahya Hassan efter anholdelse

Det er på grund hvad Claus Bonnez betegner som et »mønster af chikanøse ransagninger«, at han nu beder DUP, om at undersøge Østjyllands Politikreds' praksis omkring ransagning og visitation.

»Vi tror på, at der er et mønster, der går igen ved politiet. Politiet i Aarhus er begyndt at overbruge bestemmelsen, efter at Østre Landsret har sagt, at det er rigelig begrundelse for en ransagning, at der lugter af hash. Vi vil tilbage til en retssamfundstilstand, hvor politiet skal komme med bedre argumenter for at ransage folks ting,« siger Claus Bonnez.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Østjyllands Politi.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Når pressen kollektivt ikke vil vide noget

Niels Lillelund
Finansministerens pressemøde om indvandringens pris var en sær forestilling.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her