*

Indland

Vred Yahya Hassan afbrød interview på live-tv

"Fuck af med jeres borgerlige pis og jeres løgnehistorier," sagde digteren efter eksklusion fra Nationalpartiet.

Ét spørgsmål.

Mere nåede TV 2 News' studievært Allan Silberbrandt ikke at stille, før den 20-årige digter Yahya Hassan tirsdag aften forlod et live-interview i vrede.

Den dansk-palæstinensiske digter var inviteret til at kommentere sin eksklusion fra Nationalpartiet, hvor han har været folketingskandidat siden april sidste år.

Nationalpartiet har ekskluderet Yahya Hassan efter anholdelse

Eksklusionen skete, efter at Østjyllands Politi tirsdag havde anholdt og sigtet Yahya Hassan for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Yahya Hassan hævder, at han selv har meldt sig ud af Nationalpartiet. Den tvivl forsøgte TV 2-værten at udrydde tirsdag aften.

Avis: Yahya Hassan anholdt for narkokørsel

"Er du blevet ekskluderet af Nationalpartiet," spurgte Allan Silberbrandt.

Det blev starten på en mere end tre minutter lang monolog, hvor Yahya Hassan - iført skudsikker vest - anklagede politiet for at forfølge og banke ham, og medierne for at lyve.

Se hele interviewet hos TV 2 - klik her.

Tv-værten forsøgte at bryde ind med et "hallo", hvilket Yahya Hassan ikke tog notits af.

"Jeg har fortalt jer, hvordan landet ligger. Fuck af med alt jeres borgerlige pis og jeres løgnehistorier," sagde Hassan bl.a., inden han rejste sig og fjernede sin øresnegl.

Blå bog: Yahya Hassan er nu ekspolitiker

"Og god aften til dig. Jeg synes, du er en fin fyr, og jeg kan faktisk godt lide dig, og undskyld tonen. Hej, og hils Pia," lød de sidste ord og en hilsen til Pia Kjærsgaard (DF), inden Yahya Hassan forlod studiet i Aarhus.

Det er ikke første gang, at Yahya Hassan har obstrueret en direkte tv-udsendelse. Under valgkampen i sommer skete det på TV 2 Østjylland, da han afbrød studieværten efter et interview:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Julevin: Andevin fra 80-800 kr.
Der er masser af vin til and – til vort barbariske tilbehør egner vin sig ikke, men derfor kan man jo godt drikke vin alligevel, hvis man har lyst. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her