*

Indland

Kampen om børnehjerterne var ”ikke køn”

»Det er ikke kønt, når læger skændes,« lyder det fra formanden i Region Hovedstaden.

»Det er ikke kønt, når læger skændes i medierne. Det her handler jo om patienter og om nogle meget syge børn. Det må være i fokus,« siger Sophie Hæstorp Andersen (S). Foto: Katinka Hustad/Polfoto

Rigshospitalet vandt fredag den langstrakte kamp om hjertebørnene.

Men tilbage står billedet af en ikke særlig køn kamp mellem Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.

Det mener formanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), som dermed også er politisk chef for Rigshospitalet.

For få uger siden kunne Jyllands-Posten fortælle, at højtprofilerede hjertelæger på Rigshospitalet tilbage i oktober 2014 frarådede omkring 20 nordiske læger at søge to ledige kirurgstillinger i Aarhus.

Skejby Sygehus har givet forkerte oplysninger i kampen om hjertebørn

Allerede på det tidspunkt var der en forventning om, at børnehjertekirurgien i Danmark inden for nogle år skulle samles ét sted, og da én af de daværende to kirurger i Aarhus netop var skiftet til Rigshospitalet, burde Aarhus have kapituleret frem for at søge nye kirurger, fremgik det af en mail fra Rigshospitalets højtprofilerede læger til de nordiske kirurger.

»Vi håber, at alle vores internationale kolleger vil indse, at en centralisering er et vigtigt skridt fremad for kvaliteten af den pædiatriske hjertekirurgi i Danmark. Vi har tillid til, at de ikke vil lægge sten i vejen for den proces ved at påtage sig stillingerne,« stod der i mailen.

Kampen om børnehjerterne er slut

Rigshospitalet ønskede for få uger siden ikke at kommentere sagen, og Sophie Hæstorp Andersen har heller ikke videre lyst til at gå ind i sagen.

Hun siger dog:

»Jeg har ikke rigtig nogle kommentarer til det – det må Rigshospitalet selv stå på mål for. Men det er ikke kønt, når man rivaliseres,« siger hun.

Kampen mellem de to store hospitaler har også budt på et 102 sider langt notat fra Aarhus-lægerne til Sundhedsstyrelsen. Et notat med en lang række argumenter for at placerer børnehjertekirurgien i det jyske – men samtidig også et notat med en række fejl i.

Rigshospitalet og Skejby slås med uhørte metoder om hjertebørn

Generelt har kampen mellem Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital ikke været pæn, mener Sophie Hæstorp Andersen.

»Det er ikke kønt, når læger skændes i medierne. Det her handler jo om patienter og om nogle meget syge børn. Det må være i fokus,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her