*

Indland

Blå partier protesterer over Støjbergs stop for stramninger i asylpolitikken

Regeringen har ikke flere asylstramninger på programmet. Der skal mere til, lyder det fra de borgerlige partier.

Udlændingeminister Inger Støjberg fastslog i den forbindelse fra Folketingets talerstol, at »vi mener, at det her er svaret på de udfordringer, vi står overfor«. Foto: Ida Munch

Efter vedtagelsen af en omstridt asyllov bebuder regeringen et stop for yderligere stramninger i asylpolitikken.

Men det bliver kritiseret af alle støttepartierne i den borgerlige blok.

»Vi kan ikke stoppe, for situationen på asylområdet er jo ikke under kontrol,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Han ser regeringens nye kurs som en reaktion på de mange kritiske historier om Danmark i udenlandske medier de seneste dage:

»Jeg synes, at det er en forkert kurs. I stedet for at stå fast er flere partier blevet en undskyldning for sig selv.«

Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag en lov, der bl.a. betyder, at politiet kan beslaglægge asylsøgeres kontanter og værdigenstande, ligesom en gruppe flygtninge nu skal vente tre år, før de kan få familiesammenføring.

Udlændingeminister Inger Støjberg fastslog i den forbindelse fra Folketingets talerstol, at »vi mener, at det her er svaret på de udfordringer, vi står overfor«.

»Derfor er der ikke lagt op til, at der sådan lige kommer nye stramninger på dette område,« sagde hun.

Tidligere har Støjberg ellers holdt alle døre åbne for at stramme politikken mere.

»Jeg afviser generelt ingen stramninger på udlændingeområdet. Alt skal selvfølgelig undersøges til bunds,« sagde hun til BT i sommer.

De Konservative protesterer mod strammerstoppet.

»Nu kommer foråret, vejret bliver bedre, og presset vokser igen. Så bliver vi nødt til at reagere. Der er stadig en række håndtag, vi kan tage fat i,« siger udlændingeordfører Naser Khader (K), der bl.a. vil have regeringen til at »udfordre konventionerne«.

Liberal Alliance undrer sig også over meldingerne fra regeringstoppen, som statsminister Lars Løkke har begrundet med, at asyltilstrømningen falder i øjeblikket.

»Hvis ikke man gør yderligere, vil de 25.000 asylsøgere, der er budgetteret med, være en underdrivelse,« siger gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Regeringen vil nu fokusere på forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter, der bl.a. skal skaffe flere flygtninge i arbejde.

»Der er ikke noget her i verden, der er udelukket, men jeg ser bare ikke for mig, at det er yderligere stramninger, der er behov for lige nu. Lad os se, hvordan det virker,« siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her