Indland

CBS griber ind over for stærkt kritiserede introforløb

Copenhagen Business School erkender nu, at der har været sexistiske aktiviteter på skolens rusture.

Ledelsen på Copenhagen Business School (CBS) skal fremover kigge eleverne over skulderen, når de tager på introtur for at blive rystet sammen.

Historier om, hvordan nye studerende under turene i fjor skal være blevet udsat for seksuelt krænkende og grænseoverskridende aktiviteter, har skabt stor forargelse uden for skolen. CBS har nu undersøgt sagen og erkender problemet.

»Der har på de to omtalte introture været aktiviteter af sexistisk eller seksuel karakter, som er klare overtrædelser af CBS' regler. Vi påtager os som ledelse en del af ansvaret ved ikke at have fulgt godt nok med i, hvad der sker på introture og bremset grænseoverskridende aktiviteter,« siger uddannelsesdekan på CBS, Jan Molin, i en pressemeddelelse.

Introtur på CBS forarger: Kvindelige studerende presset til blowjob-lege

CBS har fundet eksempler på lignende aktiviteter på introturene mellem 2012 og 2014. Derfor mener man ikke, det er muligt at sanktionere introvejlederne, skriver skolen. At ledelsen ikke har grebet ind før nu, kan nemlig have givet introvejlederne en opfattelse af, at aktiviteterne var acceptable.

Hammeren vil dog fremover falde for alle, der ikke følger reglerne, slår Jan Molin fast.

Debatten om introforløbene har været en tilbagevendende affære, men den blussede for alvor op i december, da en anonym kvinde beskrev, hvordan hendes grænser var blevet overtrådt under et introforløb, hvor de kvindelige studerende bl.a. skulle simulere blowjobs på bananer.

»Ved en af posterne var rusvejlederne klædt i sexet nattøj og kaninører. Først skulle vi bygge en ­vagina af et kondom, to ­opvaskesvampe og et plastikglas. Den skulle vi hælde en masse olie i og så putte fingrene ind i den. Meget mærkeligt,« forklarede kvinden i Djøf-bladet.

Uddannelser ruster sig mod aggressive studerende

Dekan Jan Molin fortæller, at de 23 ansvarlige introvejledere fra de to forløb i 2015 vil få en påtale.

»Det, vi har hørt om i sagen, er decideret uacceptabel adfærd, hvilket vi beklager meget overfor studerende, som er blevet berørt. Alle skal føle sig velkomne på CBS, og introture skal afvikles i respekt for hinanden. Det gør vi nu en dedikeret indsats for at sikre i et tæt samarbejde med studerende og kommende introvejledere,« siger Jan Molin.

Skolens nye, strammere reglement betyder, at der fremover kan tages sanktioner som karantæne fra studiet eller bortvisning i brug, hvis reglerne overtrædes.

Derudover forkortes introturene, så de forløber over færre dage, og stærk alkohol vil fremover være forbudt.

Det indskærpes over for eleverne, at der ikke må foregå »krænkende aktiviteter«. Aktiviteterne må altså ikke forudsætte nøgenhed eller indtagelse af alkohol eller indeholde »eksplicitte eller implicitte« seksuelle elementer.

Endelig skal der altid være minimum to ædru introvejledere, og de skal uddannes bedre til at have de nye elever i deres varetægt.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Den virkelige byrde
Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld
Når man pålægger et erhverv en byrde, så skal der – blandt andet ifølge EU – laves en økonomisk konsekvensanalyse for at sikre, at erhvervet ikke lider et uforholdsmæssigt stort tab.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her