Indland

Vejlepiger på kontroversiel liste: De skal ikke bestemme, om vi er grimme eller smukke

Hjemmesiden rateandchill.com har de seneste par døgn fået meget medieomtale, efter flere piger har stillet sig kritiske over for brugen af deres navn og billede.

Se indslaget herover

Natascha Jensen er en af de mange piger, der ikke mener, at det er ok, at hjemmesiden rateandchill.com har brugt hendes navn og billede uden hendes tilladelse.

“Jeg synes ikke, det er okay, fordi jeg ikke har sagt ja til, at folk skal bestemme, om jeg er grim eller smuk,” fortæller hun.

Hjemmesiden rateandchill.com blev oprettet for at bedømme udseendet på unge piger i Vejle. Hjemmesiden henter billeder og navne ind fra facebook, hvorefter pigernes billeder bliver sat op to og to. Derfra kan man med et enkelt klik bestemme, hvem der er pænest eller trykke på knappen ‘De er begge ugly, få mig væk herfra’.

Pigerne kommer ind på en liste, hvor man kan se, hvem der har fået henholdsvis flest og færrest stemmer.

Frederikke Breum har længe ligget i toppen af listen, hvilket hendes kæreste, Rasmus Løft Hornung, ikke synes er helt skidt,

“Så får man jo også at vide, man har en pæn kæreste,” siger han.

Video: Kontroversiel pige-hjemmeside lukker: »Vores sociale eksperiment er fuldført«

Mange piger har følt sig krænket eller trådt på på grund af hjemmesiden.

“For mange piger kan det være hårdt at blive ramt på den her måde, hvis de har det svært i forvejen,” forklarer Natascha Jensen.

Hjemmesiden, som bagmændene selv mener, var et socialt eksperiment, er i dag lukket ned.

I et opslag på deres Facebook udtaler de blandt andet:

“Vi mener, at vores sociale eksperiment er fuldført. Vi undskylder over for de piger, som føler sig hængt ud på vores hjemmeside, men dette var nødvendigt for at komme frem i medierne,”

Til Jyllands-Posten har en af de anonyme bagmænd endvidere sagt om eksperimentet, at det blev lavet for at sætte fokus på en del af lovgivningen.

“Vi vil gerne sætte fokus på, at der er et hul i lovgivningen. Ingen kan finde ud af, om vores hjemmeside er lovlig eller ej. Vores sjove nonprofit “kedsomheds”-projekt er blevet lige så stort, som vi forventede. Man bliver nødt til at gå over stregen rent etisk, hvis man vil sætte fokus på noget. Vi vil også sætte fokus på, at man skal passe på, hvad man lægger online. Før eller siden bliver ens billeder misbrugt, og i det her tilfælde er det heldigvis havnet på en dansk hjemmeside som et forsøg på at sætte fokus på tingene!

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her