*

Indland

Politiet i Thisted vil vise sig mere i nattelivet

Thisted Kommune indskærper, at asylsøgere skal holde igen med alkohol. Samtidig opruster politiet i nattelivet.

Teltlejren i Thisted med 365 indbyggere huser mange enlige, unge mænd. Foto: Casper Holmenlund Christensen.

Flere betjente skal på arbejde i nattelivet i Thisted i den kommende tid. Oprustningen kommer efter, at flere unge kvinder har berettet om ubehagelige episoder med nærgående asylsøgere fra området.

»Vi har ikke fået konkrete anmeldelser, men vi oplever en generel utryghed i området. Derfor skærper vi indsatsen med fokus på de steder i Thisted, hvor folk går i byen i weekenden,« siger politiinspektør Claus Nørgaard, som ikke vil oplyse det nøjagtige antal betjente i nattelivet.

Den øgede patruljering sættes i værk fra torsdag aften og fastholdes weekenden over. Politiets øgede indsats kommer i forlængelse af Thisted Kommune, som tirsdag iværksatte en række initiativer for at skabe mere tryghed i byen. Kommunen har øget informationen til de mange asylsøgere, som i efteråret flyttede ind i asylnødcentret i byen. Både mundtligt og skriftligt skal beboerne orienteres om de almindelige færdselsregler i Danmark – også når det gælder bygang og fest.

»Samtidig har vi måttet erkende, at der er et nyt opmærksomhedspunkt: nemlig alkohol i teltlejren. Et par stykker er blevet bragt til detentionen på grund af beruselse, og det siger os, at det også er nødvendigt at orientere om, hvordan man omgås og indtager alkohol. Vi må tage højde for, at mange af de nye beboere er mennesker, som ikke har haft samme adgang til alkohol i det land, de kommer fra. Derfor har nogle af dem svært ved at styre det,« siger børne- og kulturchef Lars Sloth fra Thisted Kommune.

Vi må tage højde for, at mange af de nye beboere er mennesker, som ikke har haft samme adgang til alkohol i det land, de kommer fra.
Lars Sloth, børne- og kulturchef i Thisted Kommune

Teltlejren med 365 indbyggere, som huser både mange enlige, unge mænd, men også en del børnefamilier, drives af kommunen, og i den aktuelle situation er det blevet indskærpet, at man ikke må færdes beruset på teltlejrens fællesarealer.

»Der skal vises hensyn til familier og børn, og vi kan i sidste ende beslutte, at der ikke må nydes alkohol i lejren, men det håber vi ikke bliver nødvendigt,« tilføjer Lars Sloth.

Politiet på besøg i lejren

Thisted Kommune har desuden sat en ekstra forebyggende gademedarbejder i arbejde i nattetimerne i weekenden, og den kommunale medarbejder suppleres nu af et antal betjente.

Netop Midt- og Vestjyllands Politi var onsdag på besøg i teltlejren for – oven på weekendens beretninger om gramseri i nattelivet – at orientere beboerne om den danske måde at feste på. Ifølge både politiet og kommunen, som også havde medarbejdere til stede på mødet, blev mødet holdt i en god og fine tone.

Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier

»Med de nuværende initiativer håber vi at have skabt klarhed over, hvordan man opfører sig her i Danmark. Men vi følger naturligvis situationen tæt, og vores mål er naturligvis, at de lokale og asylsøgere kan færdes og bo side om side uden, at det giver anledning til flere episoder og mere utryghed,« siger Lars Sloth.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her