Indland

Kontroversiel pige-hjemmeside lukker: »Vores sociale eksperiment er fuldført«

Hjemmesidens Facebook-administrator skriver blandt andet, at det var nødvendigt at hænge nogle piger ud for at komme i medierne.

På hjemmesiden Rateandchill.com har man i den seneste tid haft mulighed for at rangliste unge piger fra Vejle efter "lækkerhed" ud fra deres profilbilleder på Facebook.

Efter adskillige politianmeldelser for manglende samtykke og kritik fra forbrugerrådet Tænk har folkene bag hjemmesiden onsdag meldt ud, at den bliver lukket den kommende dag.

»Vi mener, at vores sociale eksperiment er fuldført. Vi undskylder over for de piger, som føler sig hængt ud på vores hjemmeside, men dette var nødvendigt for at komme frem i medierne,« skriver hjemmesidens Facebook-administrator blandt andet i et opslag.

Folkene bag hjemmesiden har valgt at holde deres identiteter skjulte. Jyllands-Posten har derfor skrevet til administratoren af Facebook-siden gennem en Facebook-besked, selvom det har ikke været muligt at bekræfte identiteten af vedkommende.

Respondenten kalder sig selv »den mindre begavede programmør«.

Hvad gik det sociale eksperiment ud på, som I nu mener at have fuldført?

»Vi vil gerne sætte fokus på, at der er et hul i lovgivningen. Ingen kan finde ud af, om vores hjemmeside er lovlig eller ej. Vores sjove nonprofit "kedsomheds" -projekt er blevet lige så stort, som vi forventede. Man bliver nødt til at gå over stregen rent etisk, hvis man vil sætte fokus på noget. Vi vil også sætte fokus på, at man skal passe på, hvad man lægger online. Før eller siden bliver ens billeder misbrugt, og i det her tilfælde er det heldigvis havnet på en dansk hjemmeside som et forsøg på at sætte fokus på tingene. «

Hvor er det, I etisk mener, at I er gået over stregen?

»Det ved du godt :-)«

Alle har deres meninger om det. Hvad er jeres?

»Modsat af kvindekønnet. Og nej, vi er ikke mandschauvinistiske.«

Det er en interessant debat. Vil du uddybe?

»Vi er bare nogle drengerøve med for meget fritid og for mange ressourcer:-) Vil helst ikke svare på flere spørgsmål.«

Når nu I mener, det er okay at overskride nogle etiske grænser for at sætte fokus på et emne, ville det være interessant at vide, hvad I mener, I har overskredet.

»Du som kvinde ved godt selv, hvorhenne etisk vi træder på grænsen. Det behøver jeg ikke uddybe. Ingen kommentarer til resten af dine spørgsmål.«

Herefter har Jyllands-Posten ikke fået svar på flere henvendelser. Annonceringen af lukningen kommer efter massiv medieomtale af hjemmesiden i løbet af ugen, hvor flere piger har stået frem i blandt andet Jyllands-posten med historien om, hvor ubehageligt det er at være på hjemmesiden.

Ifølge Rateandchill.com's egen statistik, som er blevet opdateret onsdag aften, er der blevet afgivet knap 1,5 mio. stemmer på hjemmesiden.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her