Indland

Røde Kors: Vi har 200 ledige pladser - hvorfor skal asylsøgere bo i telt?

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, undrer sig over, at asylsøgere ikke indkvarteres på f.eks. et tomt motel i Ebeltoft.

I disse dage flytter asylsøgere ind i de teltlejre, som er opstillet flere steder i landet for at Danmark kan huse flygtninge, som kommer til landet.

Men det er ifølge Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors, unødvendigt, da der er ca. 200 ledige pladser alene på de asylcentre, som Røde Kors driver.

Ny teltlejr til 400 asylansøgere står klar

»Man kunne bare køre bussen med flygtninge hen til en af vores lejre, hvor der er ledige pladser, der allerede er betalt for.

Beredskabsstyrelsen har arbejdet på højtryk i juledagene for at få teltlejren i Næstved færdig. I alt bliver der plads til 400 asylansøgere. Foto: Michael W. Rasmussen
F.eks. kunne de bo på Motel Ebeltoft, der står helt tomt og hvor der er 50 senge, og hvor personalet på det nærliggende asylcenter er klar til at hjælpe,« siger generalsekretæren.

Han mener ikke, at der er nogle praktiske forhindrer for at indkvartere flygtningene f.eks. på motellet i Ebeltoft.

»Vi rapporterer hver dag til ministeriet, hvor mange ledige pladser vi har. At man vælger ikke at bruge dem og i stedet sende flygtninge i teltlejr, er i mine øjne at gøre mennesker til ofre for regeringens symbolpolitik.«

Video: Asylansøgere flytter ind i ny teltlejr i Næstved

Jyllands-Posten forsøger at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg. I en mail til DR Nyheder afviser Udlændingestyrelsen, at der skulle være plads til asylsøgerne på de etablerede centre:

»Der er ikke den nødvendige kapacitet i asylcentrene, og derfor har vi som nødløsning etableret teltlejre. Presset på asylcentersystemet er fortsat ekstraordinært stort,« skriver Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen, til DR Nyheder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her