*

Indland

Udviste Marius har forladt Danmark: »Jeg er ked af det og skuffet«

Torsdag morgen forlod stjerneeleven Marius Youbi Danmark og er nu på vej tilbage til Cameroun.

Marius Youbi er den 7. januar rejst tilbage til hjemlandet Cameroun. Han håber stadig at få omstødt sin udvisning. Foto: Marius Youbi

"Superstudenten" Marius Youbi fra Cameroun er torsdag rejst fra Danmark og er nu på vej tilbage til Cameroun.

Marius Youbi, som i 2011 kom til Danmark for at uddanne sig til ingeniør, satte sig tidligt torsdag morgen på et fly fra Billund Lufthavn. Udvisningen står ved magt på trods af protester fra både Ingeniørforeningen, Aarhus Universitet i Herning og private, som har startet en underskriftindsamling mod udvisningen.

»Jeg er ked af det og skuffet, arbejdet er jo spildt. Det er jo fire og et halvt år, der ryger ud her,« siger Marius Youbi fra lufthavnen til DR Nyheder.

Ingeniørforeningen: Udvisning af Marius er grotesk

Den 30-årige Marius Youbi er blevet udvist af Danmark, fordi han i perioder har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen ved siden af ingeniørstudiet.

Det har kostet camerounianeren 46.000 kr. hvert halvår for studiet - 276.000 kr. i alt - for den danske ingeniøruddannelse. Pengene har han bl.a. fundet ved at arbejde som rengøringsassistent, og i 2013 og 2014 kom han altså over de tilladte 15 timers fritidsarbejde, hvilket udløste en bøde, som Marius Youbi betalte.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration besluttede dog på baggrund af arbejdstimerne at udvise den unge mand, fordi man formodede, at han var i Danmark for at arbejde - ikke for at uddanne sig.

»Jeg kan ikke forstå, at der skal så lidt til, før de vælger at tage alt fra mig. For noget, som er en misforståelse, og som jeg oven i købet har betalt en bøde for,« sagde Marius Youbi i december til Jyllands-Posten, hvor han dog også erkendte, at han havde fortolket de danske regler forkert.

Uretfærdigt? Stjerneelev bliver udvist på grund af rengøringsjob

Ifølge den 30-årige selv havde han forstået reglerne sådan, at arbejdstimerne blev beregnet som et gennemsnit for hele året. Men timerne bliver beregnet på månedsbasis, og derfor endte sagen med en udvisning.

Marius Youbis advokat har klaget over afgørelsen, så der er stadig en chance for, at han kan komme tilbage til Danmark og færdiggøre sin uddannelse.

Den 30-årige camerounianer har en søster i Danmark, som arbejder ved Vestas. Marius Youbi selv havde planlagt at finde sig et job i Danmark, når han var færdiguddannet. Studenten blev landskendt, da historien om hans udvisning bredte sig i de danske medier sammen med historien om, at Marius Youbi var en endog særdeles dygtig elev med topkarakterer fra ingeniørstudiet.

Marius Youbi håber nu at kunne overføre merit fra sin danske uddannelse til et universitet i Cameroun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her