Indland

Her er optagelserne politiet ikke ville have frem

På lydfilen kan man høre, at politiet gik målrettet efter demonstranter med tibetanske flag, mens Kinas præsident besøgte København.

Lydfilerne

Lydfilerne stammer fra Københavns Politis kommandocentral, KSN. Politiet har ikke ønsket, at filerne skulle ud, men tidligere i år pålagde Østre Landsret politiet at udlevere optagelserne til advokatfirmaet Bonnez & Ziebe, der repræsenterer nogle Tibet-aktivister i en erstatningssag om politiindgreb. I sidste uge fik Jyllands-Posten lydfilerne af advokatfirmaet og af Støttekomiteen for Tibet.

Københavns Politi har – på grund af en bebudet undersøgelseskommission – lukket totalt i og har ingen kommentarer til Tibet-sagen om indgreb mod borgere, der f.eks. ville vifte med et tibetansk flag under besøget af Kinas præsident Hu Jintao i 2012.

Men alligevel er det muligt at få et indblik i, hvordan politiet talte sammen under præsidentbesøget. Hør uddrag fra politiets kommunikation i indslaget foroven.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her