Indland

Her ønsker dronningen tillykke til Andreas Mogensen

Dronning Margrethe havde en overraskelse til den danske astronaut på Amalienborg.

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, kom onsdag til Danmark for første gang siden sin 10 dage lange rumrejse, der sluttede lørdag morgen på stepperne i Kasakhstan.

Dronning Margrethe havde indbudt Andreas Mogensen til Amalienborg og havde en fornem overraskelse til sin gæst: Den kongelige belønningsmedalje i guld med krone og inskription.

Ifølge Kongehuset er det den fineste belønningsmedalje, der gives "som påskønnelse for en helt ekstraordinær, enkeltstående indsats."

Dansk astronaut fik medalje af dronningen

Medaljen i guld med krone gives kun sjældent og meget sjældent med inskription. Sidst, medaljen blev givet til en person uden for Kongehuset, var i 1993.

"Det er en kæmpe oplevelse at blive inviteret ind til dronningen. Hun havde rigtig mange gode spørgsmål om det, jeg lavede deroppe," sagde Andreas Mogensen, da han efterfølgende mødte pressen foran Amalienborg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Om temaet

Onsdag den 2. september 2015 blev den 38-årige Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han blev opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS.

Om bord på rumstationen skal han på otte dage gennemføre omkring 20 forskellige forskningseksperimenter for danske og internationale forskere.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her