Indland

Se Andreas Mogensens rejse tilbage til Jorden

Den danske astronaut landede sikkert og planmæssigt i Kasakhstan lørdag morgen dansk tid, efter syv dage i rummet på den Internationale Rumstation.

Sojus-kapslen ramte jorden på det planlagte tidspunkt og det planlagte sted - og som den sidste af det tre mand store mandskab, kunne Andreas Mogensen kravle ud af den trange kapsel og igen kalde sig jordboer.

Andreas Mogensens rejse tilbage til jorden gik helt efter planen, og nu skal han, efter et kort ophold i Kasakhstan, rejse til Danmark og mødes med sin familie, samt turnere landet rundt med foredrag og fortællinger om turen til rummet.

Og mon ikke han huskede, at ringe til sin mor, da han var sikkert tilbage på jorden...

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Onsdag den 2. september 2015 blev den 38-årige Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han blev opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS.

Om bord på rumstationen skal han på otte dage gennemføre omkring 20 forskellige forskningseksperimenter for danske og internationale forskere.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her