Indland

Her boede Andreas Mogensen i otte dage på ISS

Alle soveværelser var fyldt op, inden Andreas Mogensen kom til rumstationen. Se, hvad han så fandt på.

Natten til lørdag vender den danske astronaut, Andreas Mogensen, tilbage til Jorden efter 10 dage i rummet og otte døgn på Den Internationale Rumstation, ISS.

Og hvis han savner sin egen seng, forstår man ham godt.

Video: I en kugle af ild: Sådan foregår Andreas Mogensens barske hjemrejse

De sidste syv nætter har Mogensen nemlig sovet i en sovepose på loftet af det europæiske laboratorium Columbus på ISS.

Rumstationen har nemlig kun sovekabiner til den normale besætning på seks personer, men under danskerens mission har der været ni mennesker om bord.

I tv-indslaget herover viser Andreas Mogensen, hvordan han svævede til ro, når det blev aften på rumstationen.

I et interview med TV 2 har han tidligere fortalt, at han trods friheden fra tyngdekraften savnede fornemmelsen af at slappe rigtig af på rumstationen.

"Selv om det ikke kræver nogen muskler at svæve rundt, som jeg gør nu, så mangler man det psykologiske aspekt, det er at kunne smide sig i sofaen og mærke, at nu slapper jeg af," fortalte Andreas Mogensen.

Følg hans rejse tilbage til Jorden på live-tv fredag aften fra kl. 19.30 på Jyllands-Posten.dk

Video: ESA

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Onsdag den 2. september 2015 blev den 38-årige Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han blev opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS.

Om bord på rumstationen skal han på otte dage gennemføre omkring 20 forskellige forskningseksperimenter for danske og internationale forskere.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her