*

Indland

Støjberg går i rette med arbejdsløs muslimsk tandlæge

En muslimsk mand, som har fået en klage afvist af Ligebehandlingsnævnet, møder ikke stor sympati.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at den pågældende tandlæge bør "tage sig sammen og blive en del af Danmark". Foto: Jens Dresling

Står man til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man ikke vil arbejde med kvinder, som ikke er tildækkede, hvis man ikke vil tage rengøringsjob, og hvis man ikke vil arbejde med spiritus eller svinekød?

Nej, mener jobcentret i Københavns Kommune, og derfor har kommunen trukket en muslimsk tandlægeuddannet mand i kontanthjælp i en sag, som har fået integrationsminister Inger Støjberg (V) op i det røde felt.

Manden havde, inden kommunen besluttede sig for at bruge økonomiske sanktioner, klaget over sin sagsbehandler, som han mente opførte sig racistisk.

Skole tvang muslimsk elev til at smage svinekød

Jeg vil søge stilling, Jeg er glad og aktiv især med min mandlige kolleger og dækket, Jeg er godt til at sælge og ordne varer, undtagen alkohol, citrater, svinkød og kød som ikke slagtede i følge religiøse regler som jeg kan ikke deltage i på grund af religiøse aarsager.
ordlyd i en af mandens ansøgninger
Jobcentret havde ifølge Ligebehandlingsnævnet bl.a. bedt manden om at søge arbejde i supermarkeder og rengøringsfirmaer, men manden ønskede af kulturelle årsager ikke at arbejde som rengøringsassistent, og i en ansøgning til et supermarked havde han anført, at han ikke vil håndtere visse varegrupper - f.eks. alkohol og ikke-halalslagtet kød.

Da kommunen besluttede sig for at trække manden i kontanthjælp, klagede han til Ligebehandlingsnævnet over jobcentret, fordi han ikke mente, at sagsbehandleren "respekterede hans religion og kultur".

Integrationsminister Inger Støjberg har ikke meget til overs for mandens klage og siger til Ekstra Bladet, at han bør "blive en del af Danmark" eller bosætte sig i et andet land.

"Han skal i hvert fald ikke være her i den tro, at han kan pådutte os at leve efter Koranen. Hvis jeg flytter til Islamabad i Pakistan, forventer jeg heller ikke, at alt er som i Rødovre," siger ministeren.

Også Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) er vred over mandens opførsel og tager afstand fra, at han ikke ønsker at arbejde sammen med kvinder.

"Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job," siger hun til Ekstra Bladet.

Manden er arbejdsløs, fordi hans tandlægeuddannelse ikke er godkendt i Danmark, og derfor kan han ikke få sin autorisation, før han har fået godkendt sin uddannelse og gennemført de obligatoriske prøver fra Sundhedsstyrelsen. Noget, han heller ikke mener, at jobcentret har hjulpet ham tilstrækkeligt med.

Ligebehandlingsnævnet, som er et uafhængigt nævn, der træffer afgørelse i sager om forskelsbehandling, har afvist mandens klage og støtter jobcentret i, at sagsbehandleren ikke har optrådt racistisk.

"Der er ikke nogen oplysninger i sagen, der underbygger, at indklagede i øvrigt har behandlet klager anderledes, end de ville behandle andre ledige," skriver nævnet i sin afgørelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her