Ulv har dræbt tre rådyr midt i Kolding

Tre rådyr i Marielundskoven i Kolding er blevet dræbt af en ulv.

Artiklens øverste billede
Naturvejleder Jørn Chemnitz fra Kolding Kommune viser her det første dræbte rådyr.

Det er en ulv, der den seneste måned har dræbt tre rådyr i Marielundskoven midt i Kolding. Det viser dna-prøver, som  genetikere på Aarhus Universitet har lavet for Kolding Kommune.

Da man midt i februar fandt det første døde rådyr, troede naturkonsulent Jørgen Chemnitz fra Kolding Naturskole, at det var løse hunde, der havde dræbt dyret, men med fundet af endnu et dyr en uges tid senere, fik han mistanke om, at det kunne være en ulv, der var på spil.

"Det første rådyr var meget 'amatøragtigt' dræbt. Hovedet og det ene forben var bidt af. Det fik os til at tro, at det var løse hunde. En ulv vil normalt starte med at tømme dyrets bughule, for at forhindre at det fordærver. De to næste dyr, havde begge fået tømt bughulen, og så besluttede vi at tage dna-prøver og få dem analyseret." forklarer han.

Det første rådyr havde kun fået bidt hovedet og et forben af. Det er ifølge naturvejleder Jørn Chemnitz fra Kolding Kommune, meget atypisk for ulve, men dna-prøverne viste noget andet.

Dyrene er alle fundet  mindre end tre kilometer fra Kolding centrum og et enkelt er fundet midt i et villakvarter, mindre end en kilometer fra Kolding Station

Siden februar er der fundet tre døde rådyr midt i Kolding. Alle dræbt af ulve.

Jørgen Chemnitz tror ikke på, at der stadig er en ulv Marielundskoven. I weekenden travede han 15-20 kilometer og var ude i de fjerneste hjørner af skoven, men han fandt ikke nogen spor af ulve.

"Ulve er sky og foretrækker øde områder langt væk fra beboelse. Marielundskoven er et meget befærdet område med mange motionister, og på mandag er det tre uger siden, at vi fandt det seneste rådyr, så den er sandsynligvis fortrukket til mere rolige jagtmarker," forklarer han til Jyllands-Posten.

Derfor mener Chemnitz ikke, at områdets børnehaver, motionister og andre behøver være nervøse for at færdes i skoven, et synspunkt der bakkes op af eksperter fra Naturstyrelsen.

Kolding Kommune vil sammen med Naturstyrelsen afholde et informationsmøde om ulve.

"En del mennesker nærer en instinktiv frygt for ulven. Den skal vi naturligvis anerkende. Derfor har vi med det samme taget kontakt til Naturstyrelsen for at høre, hvordan vi som kommune skal forholde os. Vi har også allerede aftalt at holde et informationsmøde, hvor eksperter fra Naturstyrelsen kommer og fortæller om ulven og svarer på spørgsmål fra borgerne. Jeg håber, at et sådant møde kan være med til at aflive nogle myter," fortæller Koldings Borgmester Jørn Pedersen.

Skulle det ske, at man støder på en ulv, som ikke selv fortrækker, så anbefaler Naturstyrelsen, at man gør sig så høj som muligt, klapper, vifter med armene og råber højt. Det vil i langt de fleste tilfælde skræmme ulven, så den stikker af.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.