Annonce
Indland

Overblik: 15-årig tvangsfjernet fra radikalisering

Aarhus har tvangsfjernet dreng for at forhindre radikalisering. Han blev anbragt på en sikret institution.

Frygten for, at en far ville radikalisere sin 15-årige søn, OM, og sende ham til Syrien som hellig kriger, har ifølge Jyllands-Posten fået Aarhus Kommune til at tvangsfjerne drengen.

Drengen er blevet overført til en sikret institution for unge.

Her kan du få et overblik over sagens forløb:

2012: Forældrene bliver skilt. OM og hans søskende bor hos moren.

2013: OM begynder i perioder at bo hos faren.

Marts 2013: Politifolk, der omgås OM, kontakter Aarhus Kommune, fordi de er bekymret over indikationer på radikalisering hos faren og hans opdragelse af OM.

September 2013: I en underretning oplyser klasselæreren, at OM har ændret adfærd fra sød og omsorgsfuld til negativ og afvisende, og at han kommer med kommentarer som "man må gerne slå vantro ihjel".

April 2014: Morens læge underretter kommunen om, at moren er bekymret for sønnen, der nu blandt andet taler om "hellig krig".

August 2014: Østjyllands Politi underretter kommunen om, at OM over for jævnaldrende siger, at han planlægger at tage til Syrien, og at han er begyndt at komme i Grimhøj-moskéen.

September 2014: Politiet konkluderer i en såkaldt notits, at OM's trivsel og helbred er umiddelbart truet af farens indflydelse, og at han under farens fortsatte indflydelse kan udvikle sig til en sikkerhedsrisiko for Danmark.

September 2014: OM bliver tvangsfjernet med blandt andet den begrundelse, at han har brug for professionel støtte for at forebygge yderligere ekstremisme og radikalisering, og at det ikke er muligt at stabilisere ham i hjemmet under farens indflydelse. Kommunen vurderer også, at der er risiko for, at faren vil sende OM i hellig krig i Syrien.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Derfor kan vi ikke lade være med at tjekke mobilen
Vores hjerner belønner os for at følge med i verden omkring os, og det er en af årsagerne til, at vi ofte ender i "tjekkekarusellen". 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her