Indland

Kvinder i krise får markant mere støtte end mænd

En undersøgelse fra DR viser, at kvinder får cirka 4,7 gange flere satspuljemidler.

Det offentlige punger ud med midler til udsatte kvinder, mens de udsatte mænd får markant mindre støtte.

Det viser en undersøgelse, som DR's databaseredaktion har lavet.

Af undersøgelsen fremgår det, at udsatte kvinder - altså kvinder som er ramt af bl.a. vold, boligmangel eller økonomiske problemer - fra 2011-2013 modtog satspuljemidler for 98,8 mio. kr. De indsatser, som var målrettet mænd, beløb sig i samme periode til 21,1 mio. kr.

Det her viser, at man bliver ved med at skævvride støtten og prioritere kvinderne.
John Andersen, RUC
Professor og sociolog John Andersen fra RUC siger til DR, at systemet ikke afspejler de problemer, der er i samfundet.

"Det her viser, at man bliver ved med at skævvride støtten og prioritere kvinderne," siger han og henviser til, at mænd ofte rammes hårdere end kvinder i personlige kriser, samt at mænd har en højere selvmordsrate.

Alt optaget på krisecentre for mænd

Undersøgelsen dumper ned midt i en politisk debat om lukning af krisecentre for mænd. Mandag eftermiddag skal minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen i samråd om lukning af mandekrisecentre på grund af manglende udbetaling af de afsatte midler.

Her skal ministeren forklare Folketingets Socialudvalg, om han har tænkt sig at gøre noget ved problemet.

Der er afsat 10 mio. fra satspuljen til at drive mandekrisecentrene, men pengene kan først blive udbetalt fra den 1. maj. Flere af landets krisecentre for mænd har meldt om, at man må lukke og smide beboerne ud, fordi der ikke er penge til den daglige drift.

Unge indvandrere bliver afvist på krisecenter

Fordelingen af midlerne ser ud til at fortsætte i 2014 og 2015. Her er der indtil nu givet over 100 mio. kr. til sociale indsatser rettet mod udsatte kvinder og 10 mio. kr. til udsatte mænd.

DR har undersøgt fordelingen af midler ved at gennemgå, hvem der har ansøgt om pengene, hvilket projekt, der er ansøgt til, og hvilket beløb de har modtaget. Derudover har man undersøgt, hvilken målgruppe beløbet gik til, samt om pengene er rettet mod et bestemt køn.

Det er foreninger som Foreningen Far og Mødrehjælpen, som bl.a. kan søge om og få støtte til at hjælpe udsatte personer gennem økonomiske, juridiske og sociale problemer.

Ifølge Socialministeriet bliver omkring 12.000 mænd mellem 12 og 24 år årligt udsat for psykisk eller fysisk vold fra en kæreste. For kvinder er det tal 19.500. I 2010 rapporterede ca. 10.000 danske mænd, at de var blevet udsat for fysisk vold af en partner.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her