Hizb ut-Tahrir: Tag ikke afstand

Terroren i København er bl.a. de danske politikeres ansvar. Ikke muslimernes, lyder det fra Hizb ut-Tahrir.

Artiklens øverste billede
Ud på aftenen voksede blomsterhavet ved den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor en ung jødisk vagt natten til søndag blev skuddræbt af formentlig den samme mand, der lørdag dræbte en 55-årig gæst i Krudttønden til et arrangement med den svenske kunstner Lars Vilks. Maria Lundsby Krüger bor tæt på Krudttønden på Østerbro, og hendes børn leger på legepladsen lige overfor. Hele søndagen gik hun og følte sig underligt rastløs og besluttede derfor at lægge blomster begge steder, fordi det er vigtigt, at mange møder op og viser støtte og sympati.

Hizb ut-Tahrirs skandinaviske afdeling rykker nu ud med en opfordring til muslimer efter attentaterne i København.

I en pressemeddelelse opfordres muslimer til ikke at give efter, hvis danske politikere i disse dage beder muslimer om at tage afstand fra begivenhederne.

”Nogle (politikere, red.) vil kræve, at muslimer skal tage afstand. Andre vil mere snedigt advokere for, at ikke alle muslimer er ekstreme, men derimod er de en del af det danske fællesskab, så længe de går ind for sekularismen og ytringsfriheden. Begge reaktioner har i bund og grund samme formål. Muslimerne skal tvangssekulariseres, og enhver muslim, der nægter, og i stedet insisterer på de islamiske værdier og love, vil blive betragtet som en potentiel sikkerhedstrussel,” står der.

Løgn og manipulation

Pressemeddelelsen forsøger også at gøre op med, at demokratiet og frihederne er modsætninger til vold og ufred.

En sådan fremstilling er ”direkte løgn og manipulation,” står der.

”Danske politikere og meningsdannere har i øvrigt ingen moralsk autoritet til at udpege hverken muslimer eller islam som voldelig, når man tænker på, hvor meget blod de har på hænderne,” står der med henvisning til udsendelserne af vestlige tropper ”i demokratiets og liberalismens navn.”

Politikernes ansvar

 Hizb ut-Tahrir slår i pressemeddelelsen også fast, at politikerne bærer en stor del af ansvaret for det seneste døgns hændelser i København.

De seneste 15 år har politikerne nemlig givet muslimerne en alt for hård behandling, lyder det.

Både ved at føre en ”blodig udenrigspolitik, hvor tusinder og atter tusinder af muslimer er blevet slået ihjel i forsøget på at eksportere demokratiet til den islamiske verden,” men også gennem en ”hadefuld retorik,” ”lovstramninger,” og ”mistænkeliggørelse.”

”Set i lyset af alt dette, er det vitalt, at vi som muslimer ikke tager afstand, men tværtimod sætter tingene i den rette kontekst. Det er de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab, uanset hvem ofrene måtte være. Vi, som muslimsk fællesskab, må under ingen omstændigheder bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken.”

”Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik,” slutter pressemeddelelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.