Manden bag Pegida i Danmark kræves fyret

Nicolai Sennels, manden bag Pegidadk, kræves fjernet som psykolog i københavnske skoler.

Manden bag den danske pendant til den tyske islamkritiske bevægelse Pegida, Nikolai Sennels, bliver nu krævet fyret af både en byrådspolitiker og en fagforening.

Det sker på grund af hans udtalelser om islam. Han har bl.a. sammenlignet religionen med kræft og på sin hjemmeside skriver han, at muslimer vil overtage hele Jorden, og hvis det sker:

”Vil det eneste kendte sted med intelligent liv i dette univers være en mørk og ødelagt planet drivende gennem rummet, befolket af milliarder af hovedsagelig indavlede mennesker, der bor i total elendighed. Gjort til slaver af frihedshadende, dødselskende, brutalt sindsbedøvende sharia.”

Nicolai Sennels arbejder til dagligt som børnepsykolog i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning, hvor han vurderer behovet for psykologhjælp og anden støtte til børn og unge på skoler og institutioner i kvartererne Østerbro og Indre By.

Imidlertid mener Jonas Bjørn Jensen, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune for Socialdemokratiet, ikke at Nicolai Sennels bør arbejde som børenpsykolog for kommunen.

”Nicolai Sennels kommer på den ene side med udtalelser, hvor han klart giver udtryk for, at en hel befolkningsgruppe er uden for psykologisk rækkevidde, fordi de genetisk er disponeret for vold og vrede. At han på den anden side skal arbejde som psykolog med vores børn og unge, det er simpelthen for modstridende,” siger han til Berlingskes Nyhedsbureau.

Det endelige mål for islam er et verdensomspændende kalifat, styret af sharia

Nicolai Sennels, Initiativtager til Pegidadk

Nicolai Sennels siger til Jyllands-Posten, at han ikke er overrasket over, at der kommer en reaktion efter starten på Pegidadk, men at han er chokeret over kravet om sin fyring og ser det som et angreb på sin ytringsfrihed

”Alle mennesker har holdninger til alt muligt, og især tror jeg, at der er rigtig mange mennesker, der har en holdning til islam og muslimer, og jeg er sikker på, at de ligesom jeg er fuldt ud i stand til at holde deres personlige holdninger adskilt fra deres professionelle arbejde,” siger han.

I forbindelse med etableringen af Pegidadk og de indtil videre to demonstrationer, har Nicolai Sennels udtalt, at bevægelsen er imod fundamentalistisk islam og ikke religionen som helhed.

I sine artikler på nettet er den distinktion dog ikke tydelig. her skriver han blandt andet:

”Det endelige mål for islam er et verdensomspændende kalifat, styret af sharia.”

Også fagforeningen LFS, Landsforeningen For Socialpædagoger som er Københavns største pædagogiske fagforening, ser problemer i, at Nicolai Sennels er ansat i kommunen.

”Man har mod bedre vidende og på trods af advarsler fra en række tillidsfolk ansat en mand, som åbenlyst mener, at en stor gruppe af Københavns børn er genetisk disponerede for vold og vrede,” siger næstformand i LFS, Jan Hoby, til Arbejderen.

Han oplyser, at en række tillidsvalgte og flere af fagforeningens medlemmer, som arbejder direkte sammen med Nicolai Sennels, har klaget over, at de føler sig pressede på arbejdsmiljøet og utrygge ved hans menneskesyn.

Derfor kræver LFS nu, at der rejses en tjenstlig sag mod initiativtageren til Pegidadk.

Til Jyllands-Posten fortæller Nikolai Sennels, at han ikke har mærket noget til kollegernes angivelige utryghed, og forsikrer igen om, at han er i stand til at holde personlige holdninger og arbejde adskilt.

Hvis Nicolai Sennels ender med at miste sit job på grund af sine politiske holdninger og udtalelser, vil det ikke være første gang.

I 2008 sagde han til en konference om integration afholdt af Københavns Kommune, at islam er en voldelig religion, som gør, at muslimer har svært ved at finde en plads i det danske samfund.

På det tidspunkt arbejdede han som psykolog i en lukket ungdomsinstitution i Københavns Kommune, og påtalen var begrundet med, at han udtalte sig på sin forvaltnings vegne.

Affæren endte med, at Nicolai Sennels sagde sit job op, og den vakte en del kritik af den daværende socialborgmester, Enhedslistens Mikkel Warming.

Efterfølgende udgav Nicolai Sennels bogen ”Blandt kriminelle muslimer - en psykologs erfaringer fra Københavns Kommune” på Trykkefrihedsselskabets Bibliotek.

Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg vil på udvalgets faste møde onsdag få en mundtlig fortrolig orientering om sagen, men kommunen oplyser, at der ikke vil blive træffet nogen beslutning på mødet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.