Indland

Morten Pihl: Sådan afslørede jeg lægernes misbrug

JP-journalist Morten Pihl er nomineret til Cavlingprisen for afsløringen af misbrug af forskningsmidler.

I serien "Lægernes Store Tag Selv-bord" har JP-journalist Morten Pihl afsløret et udbredt misbrug af forskningsmidler blandt overlæger i Region Hovedstaden.

Pengene får lægerne af medicinalvirksomheder til at forske for, men i en række tilfælde er en del af pengene gået til lægernes private forbrug, kunst, middage og ferierejser.

Overlæge tiltales for svindel for 2,8 mio. kr.

Efter afsløringerne er fem overlæger blevet sigtet for misbrug af i alt 6,5 mio. kr. Den ene af dem er tiltalt for misbrug for 2,8 mio. kr.

Morten Pihl fik Cavlingprisen 2014 for den store artikelserie.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Journalisten bag serien: Morten Pihl


Jyllands-Posten afslører, hvordan overlæger på især Rigshospitalet har misbrugt forskningsmidler til dyre vine, middage, møbler og rejser for familie og kolleger.

Da flere af de involverede overlæger i retten har fået nedlagt forbud mod at blive identificeret, har vi måttet anonymisere eller udelade en stor del af artiklerne, som har ført til politianmeldelser af lægerne. Afsløringerne har stået på siden den 16. juni 2013.

Morten Pihl modtog 9. januar 2015 Cavling-prisen for sine afsløringer.


Har du input eller kommentarer til Jyllands-Postens dækning af sagen, er du velkommen til at kontakte morten.pihl@jp.dk

 

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Mød en Cavling-vinder
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her