Foreningen 7Liv: "Giv folk mulighed for at være livreddere"

Ny undersøgelse viser, at to ud af tre ikke mener, at det er nødvendigt at tage stilling til, om man vil være organdonor.

Artiklens øverste billede

"Giv folk mulighed for at være livreddere."

Sådan lyder det fra formanden for Foreningen 7Liv. Hun er ikke i tvivl om, at hvis folk ikke skulle gøre noget aktivt, så ville de fleste af dem være organdonorer.

"Man kan jo se, at på trods af alle de kampagner, som der har været de seneste år, så er det kun under 20 pct., der har meldt sig som organdonor. Og over 80 pct. af befolkningen vil gerne. Jeg mener, at det viser, at der ikke er nogen sammenhæng mellem, hvad folk gerne vil, og hvad de får gjort," siger formanden for Foreningen 7Liv, Karin Riis-Jørgensen.

Tallene, som formanden taler om, stammer fra en undersøgelse, som analysebureauet Norstat har lavet på vegne af Foreningen 7Liv. Udover at fortælle os, hvor mange danskere, der egentlig har meldt sig som organdonor, fortæller undersøgelsen os om flere ting på området.

Undersøgelsen konkluderer også, at 62 pct. af danskerne er for formodet samtykke. Altså mener to ud af tre, der deltog i undersøgelsen, at det ikke er nødvendigt at tage stilling til, om man vil være organdonor. Undersøgelsen adspurgte 1.000 danskere.

Karin Riis-Jørgensen mener, at der skal lyttes til befolkningens ønske om at være organdonorer. Ifølge hende skal de danske politikere acceptere, at det er den vej, Danmark skal gå for at redde liv.

"Organdonorer er jo livreddere. Det er dét, vi skal give folk mulighed for at være. For det vil de gerne. Det viser vores nye undersøgelse jo," siger formanden.

Netop emner som organdonation og livredning er gået viralt i store dele af verden.

En video, hvor en søster får muligheden for at høre sin afdøde brors hjerte slå i brystet på den mand, der har modtaget broderens hjerte, er blevet set af mange. Det er et eksempel på, hvordan organdonorer er livreddere.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Nyhedsmediet Kare11 skriver, at den 21-årige Matt Heisler døde i en brand tidligere dette år. Han havde været organdonor, siden han var 16 år.

Matt Heisler fik efter sin død muligheden for at redde andre menneskers liv. Heriblandt Tom Meeks liv. Han modtog nemlig livredderen Matt Heislers hjerte.

I videoen hører Matt Heislers søster sin afdøde brors hjerte slå.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.