*

Indland

Fodbolddrengene og den islamiske stat

Den Korte Avis satte en sejrrig fodboldklub i forbindelse med fanatisme og koblede et overfald i Varde sammen med mulig islamisme.

Den Korte Avis en artikel, hvor fodbolddrengene blev sat i forbindelse med terrorister. En forbindelse, som Den Korte Avis på ingen måde dokumenterer, og som fodbolddrengene klart afviser. På billedet ses V-politikeren Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, stifterne af Den Korte Avis Arkivfoto: Peter Hove Olesen

»Det er en god historie,« blev fodbolddrengene i den aarhusianske fodboldklub AKF (Arabisk Kultur Forening) enige om.

Rykket op fra serie 4 til serie 3 – endda med tre spillerunder igen – skrev de derfor midt i oktober en mail til forskellige medier for at få dem til at lave en historie om klubben. En klub, som har mange etniciteter samlet.

Der gik ikke længe, før en journalist på Den Korte Avis viste interesse og lagde billet ind på et interview, men da fodbolddrengene så, hvad skribenten tidligere havde udgivet, takkede de alligevel nej.

»Vi researchede på journalisten og kunne se, at alle hendes artikler var kritiske over for indvandrere. Alle alarmklokker ringede,« siger Mohammed Halloum, der er spiller og bestyrelsesmedlem i klubben.

Vi overvejede at klage, men det kan vi jo ikke, fordi Den Korte Avis ikke er tilmeldt Pressenævnet.
Mohammed Halloum, bestyrelsesmedlem i AKF

I stedet lavede Den Korte Avis en artikel, hvor fodbolddrengene blev sat i forbindelse med terrorister. En forbindelse, som Den Korte Avis på ingen måde dokumenterer, og som fodbolddrengene klart afviser.

Vold i Varde

»Vi er et fodboldhold. Hvordan kan man så drage paralleller til IS? En af vores spillere har sågar været med til at begynde en demonstration imod IS – vi tager på det skarpeste afstand fra IS,« siger Mohammed Halloum.

»Vi overvejede at klage, men det kan vi jo ikke, fordi Den Korte Avis ikke er tilmeldt Pressenævnet. Men heldigvis er debatten gået vores vej, fordi vi er trådt frem i medierne med sagen,« siger Mohammed Halloum.

Kan Den Korte Avis bestå en journalistisk prøve?

Terrorvinklen var også fremme i Den Korte Avis, da to unge mænd fra Varde Kaserne for et par måneder siden blev overfaldet på vej hjem fra en festlig nat.

»Måske har overfaldet på de to soldater i Varde intet med Irak og fanatisk islamisme at gøre. Men desværre kan det være tilfældet,« skrev Den Korte Avis.

Fra Sydjyllands Politi lød det dog ifølge netmediet artilleriet.dk, at soldaterne var i civil, og at intet tydede på politisk eller religiøst motiveret vold.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her