Radikale efterlyser homoseksuelle plejefamilier
Homoseksuelle par er bange for afslag og søger derfor ikke om at blive plejefamilie, mener Tommy Petersen (R).
I København er der i dag godkendt 669 pleje- og aflastningsfamilier, men kun en håndfuld af disse par er af samme køn.
Det antal ønsker børne- og ungdomsordfører for De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, at ændre på, da Københavns Kommune mangler familier til at tage sig af udsatte børn.
"Jeg håber, de homoseksuelle par med familiedrømme vil overveje, om ikke det var en mulighed at blive plejeforældre, mens de måske forsøger at få egne børn. Et plejebarn vil ikke kunne erstatte ønsket om at få sit eget barn, men de gode forældreressourcer de personer har, den kærlighed de har lyst til at give et barn, og det trygge hjem de har opbygget, skal ikke gå til spilde," siger han.
Bekymrede for afslag
Lige nu mangler der 15 plejefamilier og 30 aflastningsfamilier i København Kommune for at dække behovet.
Som medlem af Børn og Unge-udvalget i Københavns Kommune er Tommy Petersen med til at tage stilling til tvangsfjernelse af børn og unge og har kontakt med de mange instanser på området. Hans erfaring er, at de homoseksuelle par ikke ansøger om at blive plejefamilie, fordi de er bekymrede for at få afslag.
"Det er ikke nemt at adoptere og ikke lovligt at benytte en rugemor. Så hvorfor skulle det være muligt at blive plejefamilie som homoseksuelt par? Men jeg vil blot sige, at det er ikke svært for dem at blive godkendt som plejeforældre. Jeg har snakket med Center for Familiepleje i København, og her siger de, at de ikke kigger på den seksuelle observans. De vil gerne have flere homoseksuelle familier, fordi de gerne vil have flere familier i det hele taget," siger han.
Seksuel relevans er irrelevant
I 2008 blev det første par af samme køn godkendt som plejefamilie i Københavns Kommune, og siden er tallet kun vokset til et par stykker mere.
Men på baggrund af at mange par af samme køn har ansøgt om at adoptere fra udlandet eller lade en rugemor føde dem et barn, vurderer Tommy Petersen, at der er langt flere end en håndfuld homoseksuelle par, der går med en drøm om at tage sig af et barn.
"Hvorfor ikke udnytte den kærlighed, de er klar til at give, til at hjælpe udsatte børn i København. Som plejefamilie handler det om parrenes forældrekompetencer, om de ressourcer, man har menneskeligt, og det miljø man kan give børnene i hjemmet. Seksuel observans er irrelevant." siger han.
Det har ikke været muligt at få oplyst det præcise antal par af samme køn, der er registreret som plejefamilier i København Kommune, da det ikke er lovligt at registrere seksuel overbevisning. Center for Familiepleje København har dog oplyst Tommy Petersen, at det drejer sig om under fem familier.