Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Indland

Politi bortviste Yahya Hassan fra moské

Der opstod fjendtlig stemning, da digteren Yahya Hassan viste sig ved ny stormoské.

Stemningen ved Københavns nye stormoské viser, at den ikke er for alle, mener Yahya Hassan. Foto: Simon Fals/Polfoto

Digteren Yahya Hassan var ikke velkommen, da den nye stormoské i København blev indviet torsdag eftermiddag.

Et anonymt øjenvidne, som Jyllands-Posten har talt med, fortæller, hvordan der opstod optræk til konfrontation, da den kontroversielle 19-årige forfatter viste sig frem.

"Der var lang kø til at komme ind omkring kl. 17, hvor der skulle være lysshow inde i moskéen i anledning af åbningen."

"Unge andengenerationsindvandrere begyndte at råbe til Yahya Hassan: ”Du skal fandeme ikke være her. Du skal bare forsvinde.”"

"Der blev en fjendtlig stemning og optræk til konfrontation."

"Én råbte: ”Fjern ham, ellers kan vi ikke styre det her”. Så begyndte politibetjentene at snakke sammen. Derefter førte de Yahya Hassan væk," gengiver det anonyme øjenvidne uden for moskéen.

Politiet vil ikke bekræfte

Københavns Politi holder detaljerne hemmelige.

"Det er gået godt med åbningen af moskéen. Der er en enkelt person, der er bortvist, og så har Københavns Politi ikke yderligere til det. Det er bare sådan en almindelig sag, som vi har i hele København næsten løbende, ” siger den vagthavende, der hverken vil be- eller afkræfte, om den bortviste person er Yahya Hassan.

Det vil hovedpersonen til gengæld selv. Han var ikke videre begejstret for den behandling, han fik.

"Jeg oplever, at der på denne første dag i moskéens liv er bevis for, at den ikke er åben for alle. Jeg måtte jo ikke komme ind, og det beviser, at der sidder 15-20 muslimer og fører ordet for alle muslimer. Det er de 20, der er idioter," siger Yahya Hassan til TV 2.

Forfatteren udgav sidste år digtsamlingen "Yahya Hassan: Digte", der blev den mest solgte debutdigtsamling i danmarkshistorien.

Yahya Hassan er ikke troende muslim, og digtsamlingen fik mange muslimer til at reagere voldsomt på grund af samlingens islamkritiske tekster.

Politiet: Forbudt at demonstrere ved moske

 

Pensioneret præst til moskéåbning: Alletiders og flot

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her