Luise Høy: Politiet giver negativ særbehandling til Warg

Warg ser hver dag i fængsel som en urimelighed imod ham, siger advokat efter ny varetægtsfængsling.

Artiklens øverste billede
Pirate Bay-medstifteren Gottfrid Svartholm Warg.

Dansk politi har gang i en langsommelig efterforskning og giver bevidst en negativ særbehandling til den svenske superhacker Gottfrid Svartholm Warg.

Det mener hans danske advokat Luise Høy, der sammen med Warg i dag var i retten på Frederiksberg, hvor dørene igen blev lukket og varetægtsfængslingen forlænget med fire uger.

"Politiet har åbenbart holdt juleferie, for der er ikke sket noget siden sidst, og de vil nu bruge fire uger mere til at efterforske sagen. Vi synes, at politiet har en forpligtelse til at skynde sig rigtig meget, når man sidder varetægtsfængslet," siger Luise Høy til Jyllands-Posten.

Nærmer sig årsdag

Gottfrid Svartholm Warg er medstifter af online-fildelingstjenesten The Pirate Bay, som flere lande, heriblandt Danmark, har blokeret adgang til. Sammen med en 20-årig dansker er han sigtet for at have skaffet sig adgang til dataanlæg hos it-selskabet CSC, som har politiet som kunde. På den måde skal de - ifølge sigtelsen - have skaffet sig adgang til personfølsomme oplysninger som cpr-numre.

Han kan ikke forstå, hvorfor han er blandet ind i den her sag. For hver dag der går synes han, at der bliver begået en urimelig imod ham,

Luise Høy, Gottfrid Svartholm Wargs, advokat.

Det er nu ved at være et år siden, at sagen mod Gottfrid Svartholm Warg startede i retten på Frederiksberg, og ifølge Luise Høy er der ikke overraskende, at sagen nu trækker endnu mere ud efter den seneste forlængelse af varetægtsfængslingen.

"Men nu forventer jeg også, at politiet har fået den tid, som det skal bruge til at efterforske sagen til bunds," siger Luise Høy.

Lukning gav skuffelse

Igen i dag blev det besluttet at holde dørene lukket i retten på Frederiksberg.

En melding, der både skuffede de fremmødte journalister, støtter af Gottfrid Svartholm Warg og hackersamfundet online.

"Dørene er blevet lukket endnu en gang på trods af gode argumenter til fordel for at holde dem åbne. Jeg tager hjem. Det giver ingen mening," skriver den norske journalist Henrik Molte på Twitter.

Får udleveret bøger

Den svenske superhacker sad i starten af efterforskningen varetægtsfængslet i isolation i lidt over 14 dage til stor harme for hans mor Kristina Svartholm, der under et besøg hos sin søn kaldte forholdene for "torturlignende."

Den seneste konflikt imellem den svenske superhackers lejr og det danske politi har været om Wargs ret til at få udleveret sine bøger.

Dørene er blevet lukket endnu en gang på trods af gode argumenter til fordel for at holde dem åbne. Jeg tager hjem. Det giver ingen mening.

Henrik Molte, norsk journalist.

Men ifølge Luise Høy regner Gottfrid Svartholm Warg nu med at få udleveret sine bøger, der er blevet kontrolleret af de svenske myndigheder

Negativ særbehandling

Luise Høy fortæller dog, at Pirate Bay-medstifteren fortsat er uforstående over fængslingen af ham.

"Han kan ikke forstå, hvorfor han er blandet ind i den her sag. For hver dag der går synes han, at der bliver begået en urimelig imod ham. Han forholder sig afventende og håber, at retten træffer den rigtige beslutning, når den tid kommer,"

Den tid ligger dog med alt sandsynlighed et godt stykke ude i 2014, men Luise Høy kan ikke forstå behovet for hverken at afholde retsmøderne bag lukkede døre eller den lange efterforskningstid.

"Jeg forstår ikke hemmelighedskræmmeriet med den her sag. Jeg kan ikke se problemet med, at pressen får adgang til at se grundlaget for Gottfrid Wargs fængsling. Ved grov narkokriminalitet eller personkriminalitet får folk ikke den her behandling. Det ligner, at han får en negativ særbehandling," siger hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.