*

Indland

Dansktalende salafist opfordrer danskere til kamp i Syrien

En ny youtube-video viser en dansktalende person, der fra Syrien opfordrer "brødre og søstre" til at rejse til det krigshærgede land og kæmpe jihad.

Der sendes nu direkte opfordringer fra danske krigere i Syrien til at rejse til det krigshærgede land og kæmpe for jihad. Det fremgår af en youtube-video, som i dag blev sendt til Jyllands-Posten.

I selskab med kriger

På videoen ser man den dansktalende Abu Khattab tale om "den forglemte forpligtelse", som kræver, at man udkæmper jihad. Abu Khattab sidder i selskab med en tildækket kriger med en riffel.

"Kære brødre fra Danmark. Vi har været sammen i Syrien i lang tid. Vi har kæmpet sammen i lang tid. Vi har set vores brødre fra forskellige lande gået bort. Vi har set kvinder og børn blevet slagtet af Kuffar. Hvis du ikke kan (tage til Syrien, red), så tag til Yemen....Jihad fisabiliah, mine kære brødre, er den bedste handling. Vi har lært, at vi skal tænke på vores brødre mere end på os selv. Hvis du bor i et luksushus i Danmark, du elsker din kone og dine børn, det vil ikke gavne dig, hvis du ikke elsker jihad fisabilliah," siger han blandt andet.

Kære brødre, den bedste belønning er jihad, Dit blod vil dufte, din imam vil komme som en lysende boble
Abu Khattab
"Vi har fået alt i Danmark, vores forældre betalte alt, vi fik gratis brød og mælk, men stadig Kuffar kunne ikke narre os. Kære brødre, den bedste belønning er jihad, Dit blod vil dufte, din imam vil komme som en lysende boble. Mine kære brødre og søstre, som er i Danmark, I burde også komme. Dette er den bedste handling, styrk den islamiske befolkning og den islamiske stat," siger han.

Opfordring på dansk

Videoen er formentlig den første, der direkte - på dansk - opfordrer til at drage i krig i Syrien. Abu Khattab er tilknyttet den danske salafist-organisation Kaldet til Islam, og han har i et par år, lagt videoprædikener ud på nettet rettet mod unge muslimer i Danmark.

Netop opfordringerne til at rejse til Syrien og kæmpe og de mindst 65 danskere, der er rejst til Syrien, har i flere omgange fået Politiets Efterretningstjeneste til at råbe alarm.

Tjenesten er bekymret fordi de militante islamister på et tidspunkt vender hjem til Danmark. Da vil de formentlig være stærkt radikaliseret samtidig med, at de har fået erfaring i kamphandlinger, brug af håndskydevåben og fremstilling af bomber, som kan bruges ved terrorhandlinger i Danmark.

Så sent som lørdag kunne Jyllands-Posten afsløre, at Københavns Politi i øjeblikket er i gang med en efterforskning mod dele af det islamistiske miljø i den danske hovedstad, mens PET undersøger muligheden for at retsforfølge eller udvise herboende personer, der har deltaget i krigshandlingerne i Syrien.

Ifølge PET er hovedparten af de danske syriensrejsende tilknyttet al-Qaeda-relaterede oprørsgrupper.

Det skønnes, at mindst 6.000 vesterlændinge i øjeblikket befinder sig i Syrien, og det er blevet udråbt som den måske største sikkerhedstrussel de kommende år.

Hemmelig efterforskning mod islamistisk miljø

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her