Annonce
Indland

Unge fra bander rejser i krig for islam

Hellig krig: For første gang ser myndighederne en klar sammenhæng mellem personer fra bandemiljøet og militante islamister. Der er tale om en ny tendens, oplyser PET.

Flere medlemmer af de hårdeste indvandrerbander i København er eller har været i hellig krig i Syrien, og de risikerer dermed at blive voldsomt radikaliseret samtidig med, at de er hårde kriminelle.

»Det er tale om en ny tendens. Disse personer har i forvejen en voldelig kapacitet, og når de vender hjem, har de adgang til våben og sprængstoffer. Det er meget bekymrende, at vi nu ser en kobling mellem det islamistiske og det kriminelle miljø,« siger Jakob Scharf, chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Politiet og PET har i flere år været bekymret for, at man på et tidspunkt ville se tættere forbindelser mellem de hårdeste kriminelle miljøer og militante islamister. Frygten er, at indvandrerbanderne kan bruge de færdigheder, de lærer i åben krig, på gaderne herhjemme.

Betydelig kapacitet

Ifølge en rapport fra Center for Terroranalyse, CTA, der mandag sendes til landets politikredse, har de Al Qaida-relaterede oprørsgrupper i Syrien en betydelig kapacitet til at fremstille improviserede sprængladninger, og der er en frygt for, at de unge lærer at bygge bomber, som kan bruges i Danmark.

»Vi har ikke tidligere set disse forbindelser, og det betyder, at vi kommer til at have et særligt fokus på disse personer,« siger Jakob Scharf.

Udrejserne sker samtidig med, at indvandrerbanderne herhjemme i øjeblikket er i åbne konflikter med skyderier på gaderne i Storkøbenhavn.

Flere hemmelige ransagninger

PET vil ikke sætte tal på, hvor mange bandemedlemmer der har været i Syrien. Men ifølge Jyllands-Postens oplysninger er der tale om personer fra Blågårds Plads Gruppen fra Nørrebro i København, fra La Raza fra Valby samt gruppen Bloodz, der huserer syd og vest for København.

Udviklingen bekymrer S:

»Man ser et religiøst forbrydervælde for sig. Det skal de ikke have lov til at etablere i mit land,« siger retsordfører Ole Hækkerup, som håber, at et lovforslag om flere hemmelige ransagninger kan afhjælpe problemet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her