Trafikpropper breder sig til forstæderne

Bilkøerne og den voldsomt tætte trafik breder sig fra Københavns indre og helt ud til forstæderne.

Danmarks hovedstad er ved at blive kvalt i biler og trafikpropper,skriver metroXpress.

Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), der står bag rapporten, er stærkt bekymret over udviklingen.

»København er en storby, som adskiller sig ved at være tilgængelig, men undersøgelsen viser, at København er tæt på at miste sin trafikale uskyld,« siger trafikplanchef Hans Ege fra HUR.

Han peger på, at store dele af vejnettet er tæt på sin makimale kapacitet. Dermed vil ganske små stigninger i trafikken få meget store følger.

Således afslører trængselsrapporten, at en lille stigning i biltrafikken i Københavns Kommune på tre procent mellem 2001 og 2003 har betydet, at antallet af strækninger med kritisk trængsel er steget med 28 procent.

»Der er nu sket et ryk fra åben fremkommelighed til trængsel på det almindelige vejnet, der ikke inkluderer motorvejene. Derfor går trængslen også ud over busserne, der oplever betydelige forsinkelser,« siger Hans Ege.

Bestyrelsesmedlem i foreningen Rådet for Bæredygtig Trafik Ivan Lund Pedersen mener, at rapporten er dybtforuroligende.

»Den viser effekten af, at man hele tiden satser på at give bilisterne bedre forhold. Det er ikke holdbart, når det ender med at kvæle byen og bustrafikken,« siger Ivan Lund Pedersen.

Formanden for HUR, Frederiksbergs borgmester, Mads Lebech (K), mener situationen skal tages alvorligt: »Det er bekymrende, at man kan se trængslen brede sig i byen.

Ikke mindst fordi man ved, at trængsel bremser den økonomiske vækst,« siger Mads Lebech.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen