Løgstør Rør hærget af brand

En voldsom brand hærgede i aftes og nat fabrikken Logstor (tidl. Løgstør Rør) Politiet i Løgstør måtte tilkalde forstærkning fra Aalborg for at få folk væk fra brandstedet.

Den voldsomme brand, der i aftes og nat hærgede virksomheden Logstor (tidl. Løgstør Rør), var stadig i gang her til morgen, men blev dog meldt under kontrol.

Brandmandskab fra Løgstør, Fjerritslev, Aars, Brovst og Farsø samt Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted deltog hele natten i slukningen af branden, der bl.a på grund af vinden udviklede sig eksplosivt og hvis 50 meter høje flammer kunne ses på mange kilometers afstand. 7.000 kvadratmeter lagerbygning er så at sige gået op i røg.

Politiets teknikere har endnu ikke kunne fastslå årsagen til branden, og ifølge indsatsleder Tommy Sørensen var branden på rørfabrikken så voldsom, at årsagen muligvis aldrig bliver klarlagt.

- Lagerhallen, hvor branden opstod, er brændt ned til grunden, så jeg tror ikke, at vi finder frem til årsagen, siger han.

Mandskab på øvelse

Alarmeringen kom ved 18.30-tiden fra naboen, et caravancenter. Den eksplosionsagtige brand blev ekstra omfangsrig på grund af en meget kraftig nordenvind. Branden opstod efter alt at dømme i muffepakkeriet og bredte sig hurtigt.

Brandmandskabet fra Løgstør var i øvrigt så tæt på, som det næsten kunne lade sig gøre. Det befandt sig nemlig på en stor brandøvelse på nabovirksomheden Vest-Wood, da branden brød ud. Den øvelse var netop slut, og brandfolkene var ved at evaluere indsatsen sammen med beredskabschef Jørgen Hansen, da brandalarmen fra naboen gik.I løbet morgenen fik brandfolkene slukket administrationsbygningen, mens der stadig var ild i lagerbygningen, i følge indsatsleder Tommy Sørensen. Den del af branden ventes tidligst nedkæmpet ud på eftermiddagen.

Af frygt for, at røgen kunne være giftig, blev folk i området og på det nærliggende Rønbjerg Feriecenter i øvrigt i aftes opfordret til at holde sig inden døre, men branden blev alligevel et tilløbsstykke, og det blev nødvendigt at tilkalde forstærkning fra Aalborg Politi for at holde tililende tilskuere på afstand.

Logstor A/S er verdens førende producent af præisolerede rør til bl.a. fjernvarme. Virksomheden beskæftiger 1.300 medarbejdere fordelt på otte europæiske fabrikker og 11 salgssteder. Hovedsædet med 400 arbejdspladser ligger i Løgstør. Den årlige omsætning er ca. 1,9 mia. kr. Hovedaktionær er Montagu Private Equity.

Virksomheden stod lige foran højsæson. Administrerende direktør Preben Tolstrup oplyser til P4 Nordjylland, at han forventer produktionen tilbage på normalniveau allerede i løbet af få dage, og at administrationen på virksomheden indtil videre flytter ind i nogle kursusbygninger.

mads.stenstrup@jp.dk

erik.noerby@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen