Flere politifolk til Sydøstasien

Rigspolitiet gjorde onsdag klar til at sende 14 danske politifolk til katastrofeområdet i Asien. De skal følges med de danske turister på rejsen hjem til København, så folk kan registreres på vej hjem i flyene.

Tirsdag aften, da de første danskere ankom til Kastrup, stod politiet klar i lufthavnen til at registrere de hjemvendte, men det er det arbejde, som man nu vil fremrykke, så man kan bruge tiden i flyene til at få identificeret de overlevende, efterhånden som de flyves tilbage til Danmark.

Politiet arbejder i øjeblikket med en liste på mere end 200 efterlyste danskere. Rigspolitiet har bedt de danske teleselskaber om at få oplysninger om alle telefonopkald mellem Danmark og de lande, der er berørt af flodbølgen, i perioden fra den 23. december og frem til den 3. januar.

På den måde håber man at få yderligere en mængde data at arbejde med, så man kan identificere danskere, der har været i området og finde ud af, hvor deres telefoner har været aktive i forsøget på at finde livstegn fra dem efter katrastrofen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen