Per Stig Møller på forsoningsrejse til Berlin

For at klinke skårene mellem Danmark og Tyskland har udenrigsminister Per Stig Møller (K) aftalt et møde med sin tyske kollega Joschka Fischer. Mødet er aftalt til juli, og skal ifølge Per Stig Møller "genskabe" de to landes alliance oven på uenigheden om Irak-krigen.

Senest har også TV-udsendelsen "Fogh bag facaden" nedkølet forholdet mellem København og Berlin med offentliggørelsen af fortrolige samtaler om tysk udenrigspolitik.

- Der er god grund til at få snakket sammen, siger Per Stig Møller til Berlingske Tidende og understreger vigtigheden af et godt forhold til EU's centrale medlemsland.

- Det har før gavnet os, at vi var tæt på Tyskland - vi fik f.eks. de danske forbehold på grund af et godt forhold til Tyskland. Det er vigtigt at få genskabt den dansk-tyske alliance. Det er mig, der har taget initiativet - og jeg har ikke spurgt Anders Fogh Rasmussen (V) om lov, siger udenrigsministeren.

Ifølge lektor i dansk udenrigspolitik Henrik Larsen, Københavns Universitet, kan Per Stig Møllers forsoningsrejse ses som udtryk for, at udenrigsministeren kridter banen op over for Statsministeriet i magtkampen om dansk udenrigspolitik.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen