R-landsformand revser sine egne

Den radikale landsformand, Søren Bald, kritiserer sine partifæller på Christiansborg for at glemme radikale dyder .

Mens frustrationerne over elendige meningsmålinger trykker stemningen i den radikale folketingsgruppe, kritiserer den radikale landsformand, Søren Bald, sine partifæller på Christiansborg for at glemme radikale dyder som økonomisk ansvarlighed samt formålet med partiets strategi, der går ud på at stække Dansk Folkepartis indflydelse efter næste valg.

De radikales fem politiske krav for Den Anden Vej på bl.a. udlændinge og skat har fået for stor fokus i partiet, mener Bald:

»Vi er havnet i diskussionen om de fem punkter, som om de er den eneste del af vores projekt, og som om der ikke stadig er en fælles interesse hos oppositionen om at få fjernet flertallet bag den nuværende regering,« siger Bald.

De radikale har siden løsrivelsen fra Socialdemokratiet den 7. april sidste år ikke været gode nok til at fortælle om partiets politik ud over de fem politiske krav, mener Søren Bald og opfordrer til intern selvkritik:

»Vi har ikke tydeligt nok fortalt, at vi ud over de fem punkter i vores strategi En Anden Vej for Danmark har en politisk blomsterbuket, der rummer langt mere. F.eks. er det glemt i den almindelige forvirring, at er der nogen, der er blevet forbundet med ansvarlig økonomisk politik de seneste 30 år, så er det os. Det kunne godt være, at vi skulle gøre opmærksom på, at det sådan set stadig er vores hensigt,« siger han.

Stragegi ikke til diskussion

Næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Margrethe Vestager, fastslår, at strategien ikke er til diskussion. Men hun åbner samtidig for en vis portion selvkritik:

»Det er altid nemt at være klog, når man er på afstand af begivenhederne. Men jeg tror, at hvis vi skulle have gjort det om, havde vi planlagt kommunikationen af strategien på en anderledes måde,« siger hun og understreger, at hun ikke er i tvivl om, at løsrivelsen fra Socialdemokratiet ville være sket under alle omstændigheder.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.