Nu skal jægerne også kunne ramme

Evnen til at ramme plet skal ind i jagtprøven for kommende jægere. Det foreslår miljøminister Connie Hedegaard (K).

- I jagtundervisningen i dag undervises de kommende jægere i, hvordan de skal ramme vildtet. Men i selve jagtprøven skal det ikke dokumenteres, at man rent faktisk kan ramme med et haglgevær. Det skal der laves om på blandt andet for at forhindre anskydninger af vildtet, så vi fortsat vil opleve, at færre og færre dyr lider som følge af, at jægerne ikke kan ramme plet, siger Connie Hedegaard.

Jægere skal allerede i dag dokumentere deres skydefærdigheder for at få jagttegn til riffel.

Allerede faldende tendens

En undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser fra sidste år viste, at antallet af dyr, som er anskudt med haglgevær, er faldende. I perioden fra 1990 til 1996 havde 36 procent af kortnæbede gæs hagl i kroppen, mens tallet i 2005 var 18 procent. Ræve lider også upræcise skud fra haglgevær, men her er der også fremgang. I 1999 var der hagl i 25 procent af rævene, mens det i 2005 var faldet til 10 procent.

Nedgangen er en konsekvens af en målrettet indsats på området, som nu tilføres skydeprøven.

Først teori, så skydeprøve

- Vi vil gøre det sådan, at man først går op til en teoretisk prøve. Hvis den bliver bestået, får man et bevis, der giver ret til at købe et haglgevær og træne med det på en skydebane. Så skal man igen op til en skydeprøve, siger kontorchef i Skov- og naturstyrelsen, Lars Gudmand Pedersen.

Han håber, at den ny prøve vil få antallet af anskudte dyr endnu længere ned.

- Man vil formentlig få sorteret de jægere fra, som ikke har evnen til at ramme, siger han.

Miljøministeren vil rådføre sig med Vildtforvaltningsrådet, inden hun gennemfører ændringen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen