Kirkegæster med næse for blomsterudsmykning

Over 1.000 besøgende var søndag i Christiansborg Slotskirke for at sniffe blomster og tage billeder i ekkoet af prins Christians dåb.

Den søde blomsterduft hang stadig i luften i Christiansborg Slotskirke, da over 1.000 besøgende lagde vejen forbi det smukke kirkerum søndag eftermiddag.

Buketterne af perlehyancinter og narcisser ved kirkebænkene var dog fjernet. Måske til genbrug som dekoration ved den private dåbsmiddag for ca. 65 i Kancellihuset i Fredensborg lørdag aften.

Tove Hansen fra Gamby nær Bogense på Fyn benyttede dåben til en weekend hos datteren Pia Hansen, Amager.

»Jeg stod uden for domkirken ved brylluppet, og vi ville også have stået uden for slotskirken i går, men vejret var for koldt,« sagde Tove Hansen.

Navnene var ret forudsigelige efter hendes mening. Hun havde dog ventet, at et af prins Christians navne ville være grønlandsk, fordi kronprinsen er så glad for Grønland.

»Jeg synes kun, at det var hyggeligt, at prinsen skreg lidt, da han fik øst vand på hovedet, men man kunne se i fjernsynet, at Mary var nervøs over det,« noterede hun.

Dåbskjolen, døbefonten og guldfadet med tilhørende kande og lysestager kommer imidlertid på udstilling på Amalienborgmuseet fra den 27. januar til den 19. marts.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen