Politiet har endelig afleveret brev til Amdi

Efter et halvt års forsøg på at få givet Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, og tre andre Tvind-ledere, besked om, at de skal møde op i landsretten til en ankesag, ser det nu ud til, at det er lykkedes politiet at gøre det.

I alle tilfælde har politiet overbragt en kuvert med forkyndelsen til en kvinde på adressen Plagborgvej 13 i Grindsted, og hun har kvitteret for modtagelsen.

Det betyder, at de fire tiltalte Tvind-folk, som blev frikendt i byretten, nu skulle have fået besked om, at de skal møde op til ankesagen i Vestre Landsret i Viborg.

Møder de ikke op, vil der blive udstedt arrestordre på dem.

Tæt på gennembrud for ankesag

Det var en lokal politiassistent fra Grindsted, der mandag den 2. april overbragte forkyndelsen - dog ikke til Amdi Petersen selv, for han har været forsvundet siden afgørelsen ved byretten i august. I stedet overrakte politiassistenten brevet med forkyndelsen om ankesagen til kvinden på adressen Plagborgvej 13, hvor Amdi Petersen og de tre øvrige tiltalte - Kirsten Larsen, Marlene Gunst og Kirsten Fuglsbjerg - har postadresse.

Kvinden i Grindsted identificerede sig som Grethe Flintegaard - mangeårigt medlem af Tvinds Lærergruppe - kvitterede for modtagelsen af brevet - tilsyneladende uden at kende indholdet af det. Politiet mener, at hun hører til husstanden på adressen, og statsadvokaten for Nordjyllands, Elsemette Cassøe, er nu ved at få det bekræftet.

Hører kvinden til husstanden er det ifølge loven nok til, at Amdi Petersen og de øvrige tiltalte har fået ankesagen forkyndt, for i retsplejelovens paragraf 157 hedder det om forkyndelse, at træffes den pågældende ikke, kan forkyndelsen ske på bopælen eller opholdsstedet for personer, der hører til husstanden.

»Vi er nu ved at undersøge, hvad det rent juridisk vil sige at høre til en husstand. Der vil gå endnu nogle dage, inden vi har det afklaret endeligt,« siger statsadvokat Elsemette Cassøe.

Vestre Landsret har bolden

Hvis det viser sig, at Grethe Flintegaards modtagelse af kuverten svarer til en forkyndelse for de fire tiltalte, bliver det op til Vestre Landsret at tage næste skridt om en såkaldt admittering af sagen. Forkyndelsesfristen på 14 dage er for længst overskredet. Skønner landsretten, at det er politiets skyld, bortfalder sagen. Skønner retten, at det er de tiltaltes skyld, bliver ankesagen berammet med et første retsmøde i august.

Politiet er mødt op én gang om måneden på Plagborgvej 13 for at forkynde ankesagen for de tiltalte Tvind-ledere. Men de har ikke været at træffe. Politiet mener, at de opholder sig på Tvinds internationale hovedkontor i Zimbabwe i Afrika eller i Tvinds nye hovedkvarter, der er ved at blive opført i Mexico. Selve sagen handler om, hvorvidt de tiltalte har begået underslæb og skattesvig i forbindelse med ind- og udbetalinger til Tvinds humanitære fond.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.