Advokatformand: Vi rammes af en politisk handel

Statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) melding om, at også advokater vil blive berørt af et forbud mod eksklusivaftaler møder stor undren i Advokatrådet.

- Jeg kan naturligvis godt se, at der er noget politisk taktisk i det i relation til eksklusivaftalerne. Det er en del af en politisk handel, som jeg ikke kan gennemskue. Jeg mener, man blander æbler og pærer sammen ved at inddrage advokaterne ind i det. For vi har intet med eksklusivaftalerne at gøre. Vi foretager offentlig regulering efter aftale med Justitsministeriet, siger formand for Advokatrådet, Sys Rovsing Koch.

Advokatrådet udgør bestyrelsen i Advokatsamfundet, hvor der er tvunget medlemsskab for advokater. Advokatsamfundet fastsætter etiske regler for, hvordan advokater skal virke.

Menneskerettighedsdomstolen underkendte i sidste uge de danske eksklusivaftaler på arbejdsmarkedet, hvor to ansatte var blevet tvunget ind i en bestemt fagforening. Det er den afgørelse, der nu også medfører, at der kommer fokus på eksklusivaftaler på andre områder.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen