Ekspert: Forældre bør teste børnenes knallert

Efter en tragisk ulykke i Aalborg opfordrer Rådet for Større Færdselssikkerhed til at slå langt hårdere ned på knallertsælgere, der ifølge rådets direktør uopfordret tilbyder at få knallerter til at køre hurtigere end tilladt. Også forældrene til knallertkørerne skal tage sig sammen og tage et ansvar, mener han.

Knallertsælgere skal straffes langt hårdere og i yderste konsekvens fratages retten til at sælge knallerter, hvis de foretager tekniske ændringer for at få de populære tohjulede til at køre hurtigere. Samtidig skal forældrene til at interessere sig langt mere for, hvor hurtigt deres børns knallert kan køre.

Det mener direktøren i Rådet for Større Færdselssikkerhed, René la Cour Sell, efter den seneste af en lang stribe ulykker med ulovlige knallerter og unge, der kører knallertræs.

Lånt knallert

Ulykken skete torsdag aften i et stisystem i Aalborg Øst, hvor en otteårig dreng på cykel blev ramt forfra af en 14-årig dreng, der kørte mindst 70 km/t på en lånt knallert. Den otteårige dreng blev bevidstløs kørt til sygehuset, hvor han slemt tilredt stadig er indlagt, mens knallertkøreren slap med et brækket håndled.

Ulykken fandt sted, samtidig med at færdselspolitiet over hele landet sluttede en tre dage lang målrettet aktion mod knallerter. Politiet stoppede 2.000 køretøjer, langt de fleste knallerter, og konstaterede 589 forseelser, som Rigspolitiet i går ikke var i stand til at uddybe nærmere. Baggrunden for aktionen var et stigende problem med ulovlige knallerter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen