Ja til ny sønderjysk motorvej

Miljøminister Connie Hedegaard har ophævet indsigelsen mod motorvejsforslaget mellem Sønderborg og Aabenraa.

Det oplyser DR Radio Syd.

Det betyder, at indsigelsen mod at føre asfalt gennem det internationale habitat- og fuglebeskyttelsesområde ved Hostrup Sø er ophævet, og Sønderjyllands Amt kan gå videre med at forberede et endeligt regionplantillæg for motorvejen.

Igennem et år har amtets folk holdt mange møder med ministeriets folk for at få lavet så mange vandhuller, paddehegn og faunarør og -passager, at der nu bliver nikket ok til at føre en eventuel vej igennem EU-fuglebeskyttelsesområdet.

- Problemerne er løst, og nu siger fagfolkene at det ikke bliver dårligere for natur og miljø, måske endda bedre og så er der ikke grundlag for at opretholde de indsigelser, der tidligere har været, siger miljøminister Connie Hedegaard.

Dyre- og plantelivet må ikke få det værre end før, når der gribes ind i et habitatsområde, så derfor har alle sten været vendt.

Amtet har forpligtiget sig til at lave 70 vandhuller langs motorvejen, så den sjældne og fredede stor vandsalamander får bedre levevilkår.

Desuden vil amtet lave 14 kilometer paddehegn langs motorvejen. Det skal lede dyrene ned til 29 faunarør, der skal ligge under motorvejen for hver 250 meter i de områder, hvor der lever padder.

Også større dyr, grævlinge og ræve er der tænkt på. De får 15 faunapassager til at passere motorvejen.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen