Center for sexmisbrugte igen i søgelyset

Et af landets største behandlingscentre for sexmisbrugte har så alvorlige problemer med arbejdsmiljøet, at det går ud over klienterne, lyder kritikken fra tidligere medarbejdere.

Den landsdækkende organisation Thora Center Center for seksuelt misbrugte og andre i Danmark er igen i søgelyset.

En række tidligere medarbejdere, som uden held har forsøgt at komme i dialog med ledelsen og bestyrelsen for centret i København samt Socialministeriet, har valgt at stå frem og fortælle om de alvorlige problemer, som de mener, at der er på centret.

»Vi er ikke ude på at få lukket Thora Center, men vi betvivler den administrative og faglige ledelse. Vi oplevede et meget dårligt arbejdsmiljø, som i sidste ende går ud over den gruppe meget sårbare mennesker, der søger hjælp,« siger Marianne Immersen, tidligere projektleder på Thora Center.

Hun valgte sammen med fem andre medarbejdere at sige op i november 2006. Siden har Marianne Immersen og 18 tidligere medarbejdere skrevet et åbent brev til centrets bestyrelse. Heri påpeger de bl.a., at de jævnligt har følt sig intimiderede af lederen eller er blevet udsat for verbale overgreb.

Samtidig sætter de spørgsmålstegn ved, om bestyrelsen kan leve med, at det psykiske arbejdsmiljø er meget dårligt, og at der er så stor udskiftning i personalegruppen, at det går ud over fagligheden og kvaliteten i arbejdet med klienterne. Ifølge de tidligere medarbejdere har ca. 90 frivillige og fastansatte forladt Thora Center i perioden fra 1999 til 2006.

» Det gør det svært at fastholde viden. I forhold til at klienterne har været udsat for seksuelle overgreb, er meget sårbare og har brug for ro og kontinuitet i rådgivningen og behandlingen, er det et nyt overgreb, når medarbejderne hele tiden skiftes ud,« siger Marianne Immersen.

asger.westh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.