Minister vil hjælpe gylleramte

Miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) indkalder efter påske ordførerne bag det såkaldte naturforlig til en drøftelse af en kommende revision af naturbeskyttelsesloven.

Det kan komme på tale at undersøge muligheden for at yde erstatning til grundejere, der bor tæt ved ildelugtende svinefarme eller andre forurenende virksomheder.

"Men det kan lige så godt blive aktuelt at stille krav til landmanden eller virksomheden, så lugtgenerne ikke bliver så store. Teknologiudviklingen er jo langt fremme. Man kan forestille sig, at der bliver stillet krav til teknologi, før der gives tilladelse til produktion," siger Hans Chr. Schmidt, der forventer at fremsætte forslag til revision af naturbeskyttelsesloven til efteråret.

Miljøministeren siger til Ritzau, at han ikke er afvisende over for regulerende indsatser i de områder, hvor folk er generet, og hvor produktion berører særligt følsomme naturområder.

"Men hele problemet er komplekst og kræver tid at løse, fordi det også hænger sammen med den kommende vandmiljøplan III," siger han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen