Dårligere dyrevelfærd i staldene

Dyrevelfærden er alt for ringe i de danske svinestalde og kreaturstalde samt ved transport af dyr.

Det er konklusionen i en rapport fra Fødevarestyrelsen, som blev offentliggjort fredag.

I 2004 blev der for første gang lavet en såkaldt risikobaseret og uanmeldt velfærdskontrol i dyrebesætninger, og der blev påvist mange overtrædelser af gældende bestemmelser.

Både efter besætningskontrollen og ved kontrollen med transport af dyr er der givet et meget stort antal indskærpelser, ligesom antallet af anmeldelser til politiet er betydeligt.

- Dette viser, at situationen langt fra er tilfredsstillende, hedder det i rapportens konklusion.

I forhold til tidligere år er der ved besætningskontrollen i 2004 konstateret en markant stigning, både hvad angår antal indskærpelser og antal anmeldelser til politiet.

Landbruget beklager konklusionen i rapport om dyrevelfærd og vil speede processen for bedre velfærd op. Erhvervet tror dog ikke dyrevelfærden er gået ned.

Formanden for landbrugets veterinærudvalg, Gert Karkov, synes, at Fødevarestyrelsens konklusion om dyrevelfærden i landbruget er beklagelig, men måske ikke helt dækkende.

- Vi har handlingsplaner om at forbedre dyrevelfærden i alle produktionsgrene. Når vi så får denne rapport er der kun ét at gøre, nemlig at speede processen op, siger Gert Karkov.

Han henviser bl.a. til, at svinesektoren allerede har gjort en stor indsats for at mindske tilfældene af skuldersår.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen