Hjemtransport fra Thailand

En række særfly afgår fredag fra Thailand til Danmark. Danskere, der er strandet som følge af flodbølgen, har hermed mulighed for at komme hurtigt hjem.

Det oplyser det danske udenrigsministerium.

SAS-luftbroen

Udenrigsministeriet samarbejder med SAS og det svenske og det norske udenrigsministerium om hjemtransport. En række særfly er afgået fra Skandinavien mod Thailand de seneste dage. Der foretages en løbende behovsvurdering for at afgøre, om der vil være behov for yderligere kapacitet. SAS er i beredskab til at fortsætte transporterne.


Danskere, der gerne vil med på et af flyene fra Phuket, skal kontakte ambassadens beredskabskontor på Pearl Hotel, Phuket (telefonnummer 01 935 7811 eller 01 905 1259).

Danskere, der gerne vil med på et af flyene fra Bangkok, skal kontakte ambassaden (telefonnummer 023431100 eller 018348010 eller e-mail bkkamb@um.dk).

Vilkår for hjemrejse

Der skelnes ikke mellem danskere, der har en rejseforsikring, og danskere, der ikke har. Alle danskere kan komme med på disse fly - uanset deres forsikringsmæssige status og hvilke papirer, de formelt måtte være i besiddelse af. Alle, der vil hjem, skal blot oplyse navn, CPR-nr. og adresse.

Udgiften til hjemtransport dækkes for personer med rejseforsikring af deres forsikring. Danskere, der ikke har tegnet en rejseforsikring, vil efter regeringens beslutning ikke blive opkrævet betaling ved hjemrejse med flyene i SAS-luftbroen - og kun disse fly.

Regeringen lægger vægt på, at der er tale om en katastrofesituation af helt ekstraordinært omfang. Staten vil ikke under andre omstændigheder kunne finansiere udgifter til hjemrejse. Derfor opfordres til, at alle fremtidige rejsende tegner de nødvendige rejseforsikringer.

Ankomsttidspunkter

For så vidt angår ankomsttidspunkter for særfly og øvrige rute- og charterfly til Kastrup og Billund henvises pårørende til at konsultere lufthavnenes hjemmesider:
Billund

Kastrup

Sundhedsfaglig bistand

En række sundhedsfaglige medarbejdere er rejst til Thailand, hvor de skal bistå med at koordinere danskernes hjemrejse enten med charterfly eller med SAS særfly. Der vil i videst mulige omfang være sundhedsfagligt personale på alle de fly, der transporterer danskere tilbage til Danmark.

Der er den 30. december blevet etableret et permanent sundhedsfagligt beredskab i Københavns og Billunds lufthavne.

Dette beredskab er til rådighed for visitiation og kriseterapeutisk hjælp. Beredskabet udvides ved ankomst af større grupper af passager fra kriseområdet. Lignende beredskab er etableret fra norsk og svensk side i lufthavne i henh. Norge og Sverige. Danske passagerer, der måtte være ombord på fly, der lander i Sverige og Norge assisteres af dette personale. Raske passagerer sendes umiddelbart videre med fly til Danmark. Behandlingskrævende passagerer tager det svenske/norske sundhedspersonale sig af.

Koordination af indsatsen

Udenrigsministeriet afholder løbende møder med alarmcentraler, rejsebranchen og en række danske myndigheder. På møderne drøftes de udestående spørgsmål i forbindelse med hjemtransport af danskere fra Thailand. Til at sikre koordination af den samlede hjemrejseindsats er der etableret en arbejdsgruppe bestående af Udenrigsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Sundhedsberedskabet, politiet, Forsvarsministeriet, rejsebureauerne, rejseforsikringsselskaberne og alarmcentralerne.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.