Rektor: Vi får mere eksamenssnyd

Mere snyd og fusk, hvor studerende ved dette grønne bord snupper æren for hinandens arbejde. Det kan blive resultatet af et forslag til nye eksamensregler.

Videnskabsminister Helge Sander (V) sendte i går forslaget i høring, og resultatet af de nye bestemmelser kan blive mere eksamenssnyd, frygter rektor Finn Kjærsdam, Aalborg Universitet.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Helge Sander er kommet de mange kritikere af regeringens plan om at afskaffe gruppeeksamen delvist i møde. De studerende på eksempelvis AAU kan nemlig ifølge forslaget stadig arbejde i grupper, og de behøver ikke at gøre rede for, hvem der har skrevet hvad i et fælles projekt. Til gengæld står ministeren fast på, at selve eksaminationen skal ske individuelt.

- Men når én studerende sidder alene foran censor, vil han uden at blive modsagt kunne påtage sig æren for en større del af projektet, end han faktisk har lavet. Dermed er der en stor risiko for, at eksamensbeviset ikke giver et retvisende billede, selv om dét netop er regeringens erklærede mål med ændringen, siger Finn Kjærsdam.

Helge Sander forstår slet ikke Finn Kjærsdams frygt.

- Jeg kan slet ikke se, der er noget problem. Den enkelte må da gerne tage æren for det hele. Så er det eksaminators opgave at prøve vedkommende af i hele projektet, siger videnskabsministeren.

Helge Sander betegner sit udspil som "et velafbalanceret forslag."

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen