Næse til ministers rådgiver

Én af regeringens særlige medierådgivere har fået en næse for sin opførsel over for pressen.

I et svar til SF's fødevarepolitiske ordfører Kristen Touborg oplyser statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at fødevareministeren over for sin såkaldte spindoctor "har indskærpet, at særlige rådgivere i almindelighed er undergivet de samme regler og retningslinier som øvrige medarbejdere, blandt andet vedrørende tavshedspligt og saglighed."

Baggrunden for irettesættelsen er, at fødevareminister Mariann Fischer Boels (V) medierådgiver angiveligt har forsøgt at påvirke en artikel i dagbladet BT ved at beklikke en regeringskritisk kildes troværdighed. Det drejer sig om direktøren i Fødevareregion København, Jørgen Højmark, som havde kritiseret regeringens besparelser på kontrollen med fødevarer.

Ikke tilfreds

»Spindoktoren antydede, at direktøren var uvederhæftig. Blandt andet fordi denne skulle være SF'er. Det ved jeg ikke, om han er - men det er vel også lige meget, om han er katolik, fremskridtsmand, SF'er eller hvad ved jeg. Plantning af denne type historier med dybt usaglige oplysninger fra en regeringsrådgiver må stoppes,« siger Kristen Touborg.

Han er derfor langt fra tilfreds med statsministerens reaktion.

»Jeg er lidt forundret over, at regeringen ikke går tættere på end at give den ansatte en næse. Jeg havde ventet, at der blev anvendt en skrappere sanktion. Det ville have en vis præventiv effekt,« siger Kristen Touborg, der understreger, at han ikke er ude efter den pågældende medarbejder.

»Men der må være grænser. Ellers risikerer vi, at folkestyret bliver kørt over af ekspertvældet - i det her tilfælde regeringens egne eksperter. Det her skal der luges ud i,« siger Kristen Touborg.

Regler gode nok

I sit svar understreger statsministeren dog, at de eksisterende regler er gode nok. Anders Fogh Rasmussen ser derfor ikke nogen grund til at skabe regler for disse særlige medierådgivere, som flere af regeringens ministre har fået tilknyttet:

"Også for en særlig rådgiver gælder den almindelige regel, at der ikke må videregives vildledende oplysninger," skriver statsministeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den irettesatte medarbejder.

mikkel.thastum@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen