Thomas Rørdam indstillet til Højesteret

Advokat Thomas Rørdam er på vej til at blive dommer i Højesteret. Mandag blev han indstillet til at prøvevotere i landets øverste domstol med henblik på at få stillingen. Det oplyser Dommerudnævnelsesrådet.

Samtidig blev landsdommer Marianne Højgaard Pedersen fra Østre Landsret også udpeget til at komme til den særlige eksamen, som en ansøger skal bestå, før man får den eftertragtede stilling.

For Thomas Rørdam bliver der tale om et stort rolleskift.

- Det har jeg nøje overvejet. Der er fordele ved at være dommer, og der er andre fordele ved at være advokat, siger Thomas Rørdam til Ritzau.

- Det er klart, at jeg kommer til at savne den udfarende rolle, og klientkontakten har også været spændende. Men som dommer er der andre ting, der er attraktive. Jeg kan lide jura og at dyrke de spændende problemstillinger. Og som dommer i Højesteret er man med til at afgøre principielle spørgsmål, siger Rørdam.

- Nu har jeg været advokat i 16 år, og valget har været, om jeg skulle være advokat resten af min karriere, eller om jeg skulle forsøge dommergerningen, siger Thomas Rørdam.

Thomas Rørdam er advokat indtil den 1. juni, men der er lagt en plan for, hvordan klienterne skal informeres om skiftet, siger han.

I Højesteret er der i forvejen to andre dommere med advokatbaggrund - nemlig Per Walsøe og Niels Grubbe.

De to stillinger er blevet ledige i Højesteret, efter at Henrik Zahle efter bare et par år i landets øverste domstol besluttede at vende tilbage til en professor-stilling på Københavns Universitet, og efter at Niels Pontoppidan gik på pension for lidt mere end et år siden.

Marianne Højgaard Pedersen og Thomas Rørdam skal nu igennem en slags eksamen, hvor de sammen med de udnævnte dommere skal votere i tre forskellige retssager i løbet af april. På baggrund af ansøgernes optræden stemmer de øvrige dommere så om, hvorvidt ansøgerne kan accepteres.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen