Tidligere politifolk i dopingsag

En tidligere ordenshåndhæver, en 26-årig tidligere politielev, stod onsdag tiltalt i Københavns Byret for at have solgt 29 ampuler med anabole steroider.

Salget af de ulovlige stoffer skulle være sket til en politiassistent, der også var eneste vidne i byretten. Han har tidligere fået en bøde i sagen.

Den tiltalte og vidnet afgav stort set samme forklaring i retten bortset fra et vigtigt punkt. Nemlig om de ulovlige muskelopbyggende stoffer var solgt af den tidligere politielev.

Vidnet mente, at den tiltaltes usædvanlig brede skuldre og solide brystkasse måtte betyde, at han vægttrænede og tog derfor kontakt til ham. De blev enige om, at vidnet skulle komme på besøg hos den tiltalte for at købe proteinpulver. Salgsprisen hos den tiltalte lå langt under priserne i butikkerne, og det var derfor attraktivt at købe hos ham. Han kunne skaffe proteinpulveret til halv pris, fordi han havde en ven, som smuglede stoffet ind i Danmark og derved undgik at betale afgifter.

Under besøget hos den tiltalte kom de til at tale om anabole steroider og blev enige om, at den tiltalte skulle skaffe nogle ampuler med stoffer. Det forklarede vidnet, der stadig er ansat som politiassistent.

Den forklaring adskilte sig fra den tiltaltes. Han forklarede, at vidnet selv havde medbragt en plasticpose med anabole steroider i håb om at få hjælp til at finde ud af, hvordan stofferne skulle bruges.

Uenigheden mellem de to mænds forklaring fik forsvarer Torben Koch til at hævde, at den tiltalte skulle frifindes. Han mente ikke, at der var fremlagt så stærke beviser, at den tiltalte kunne dømmes uden tvivl.

Statsadvokat Karsten Hjort kunne dog ikke finde nogen grund til, at vidnet skulle lyve om sit køb af ampuler, fordi de to mænd ikke var uvenner eller omgik hinanden privat. Han kaldte direkte den tiltaltes forklaring for "urigtig" og bad retten straffe ham med en bøde på 1200 kroner. Der falder dom i sagen mod den tidligere politielev den kommende onsdag. /ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen