Endelig lidt sol til feriefolket

18 grader og en delvis skyfri himmel fik lokket feriefolket væk fra videoen og kortspillet og ud på eventyr i det fri.

Med lidt god vilje kunne man i går kalde himlen for blå med uskyldige vattot-skyer på. Termometret viste i det østlige Danmark cirka 18 grader, og det samt et ophold i det ellers ubønhørlige regnvejr, lokkede feriefolket ud af sine sommerhuler, væk fra udsalgsstativerne og ud, hvor solen kunne mærkes og børnene kunne blive luftet.

I forlystelsesparken BonBon-Land i Holme Olstrup på Sjælland var parkeringspladsen ved frokosttid fyldt op af femdørsbiler med en overrepræsentation af barnesæder på bagsædet.

Billetpigen Maria havde travlt og hun gættede på, at dagens solstråler resulterede i feriens hidtil travleste dag.

»Folk skulle lige finde ud af, om det nu også var rigtigt, at solen kom, men nu strømmer det ind. Vi har ikke haft sådan en kø endnu i sommer,« fortæller hun.

Kø eller ej. Det lod ikke til at genere de besøgende.

Iført solbriller, sandaler, softice og ikke mindst smil løb små børn med deres telefonnummer skrevet på armen rundt blandt kåde teenagepiger og tålmodige familiefædre, der trak tungtlastede vogne med køletasker, bleer og skiftetøj, mens fruen viste vejen til de mest spændende attraktioner.

Videofilm og kortspil

På en solbeskinnet græsplet nød familien Jørgensen en omgang softice og popcorn. Familien bestående af far, mor og tre børn mellem to og elleve år havde taget turen til BonBon-Land fra Skævinge i Nordsjælland, og de var yderst tilfredse med at lægge indendørsaktiviteterne væk for en stund.

»Vi så vejrudsigten i aftes og besluttede, at vejret passede perfekt til en dag hernede, hvor det er sjovt for børnene,« siger Peter Jørgensen. De våde feriedage har dog foreløbigt ikke fået lov til at spolere familiens sommerferie.

»Vi har indrettet os efter det og brugt regnvejrsdagene til at se videofilm og spille kort,« siger Peter Jørgensen.

»Og rydde op,« indskyder sønnen Milo på 11 år.

Sydpå - til Fyn

Familien havde overvejet om sommerferien skulle tilbringes i et land med solgaranti, men har i stedet besluttet sig for at drage til Fyn i deres nyindkøbte campingvogn på søndag.

»Det er jo også sydpå. Der er svømmepøl på pladsen, så vi håber på godt vejr, men ellers må vi jo rundt og se på museer,« siger Pernille Jørgensen.

Solskinnet havde også lokket 15-årige Thomas Wager og hans far Ian Wager ud af deres hi i sommerhuset i Karrebæksminde, hvor de sammen med Thomas' to søskende har holdt ferie i foreløbigt tre regnvejrsdage.

»Det er med at udnytte det gode vejr, og vi havde bestemt, vi ville i BonBon-Land. Så det passede perfekt,« fortæller Thomas Wager.

»Ellers har vi spillet rigtig, rigtig meget kort. Der er jo ikke så meget andet at lave, når det regner,« siger Ian Wager.

mette.koue@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen