Konflikt om elevplaner nedtrappes

Det kan lade sig gøre at indføre skriftlige elevplaner, siger formanden for Danmarks Lærerforening og kommer dermed på bølgelængde med undervisningsministeren.

Striden mellem folkeskolelærerne og politikerne bag seneste folkeskoleforlig er så afgrænset, at en landsdækkende boykot synes urealistisk.

Formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen afviser at bakke sine boykottende medlemmer op, og han siger samtidig, at de omstridte skriftlige elevplaner nok giver lærerne besvær, men at de kan udføres inden for de rammer, som Kommunernes Landsforening og partierne bag seneste folkeskoleforlig har forhandlet på plads.

»Nu har jeg været rundt på en række regionale møder den seneste måneds tid, og der har elevplanerne naturligvis været på dagsorden. Det er mit indtryk, at man rigtig mange steder har fundet en løsning. De skriftlige elevplaner er ikke noget, man jubler over, men det er trods alt lykkes dem derude at finde en løsning,« siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Lærerformanden ønsker ikke at svare på, om han vil opfordre lærerne til at udføre deres arbejde eller boykotte de næste par dage.

»Jeg kan kun sige, at det er en ulykkelig situation, og det er en uheldig sag, som Christiansborgpolitikerne har bragt os i.«

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har torsdag stået last og brast med K, S og DF, der alle har fastholdt, at de skriftlige elevplaner skal udfyldes, og at kommunerne har ansvaret for at få lærerne til at udføre deres arbejde.

»Der kan ikke være nogen tvivl om, at lærerne nu bare må komme i gang med at udfylde de skriftlige elevplaner. Jeg vil også gerne gøre opmærksom på, at kommunerne er frie til at forenkle planerne, så de er til at udfylde,« siger undervisningsministeren.

ole.hall@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen